vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Krakersfestival in Phoenix

Krakersfestival in Phoenix

15 november 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

HANK - De start van het Carnavalsseizoen 2014 / 2015 in Hank gaat als vanouds weer van start met het Krakersfestival en de installatie van Prins ??? dun Urste op zaterdag 15 november. Omdat de thuishaven van het festival; “Het Uivernest” ten prooi is gevallen aan de sloop hamer, ging in Hank het gerucht dat ook het Krakersfestival voor een jaar gesloopt zou zijn. Niets is minder waar: Het festival wordt dit jaar met open armen ontvangen in de Phoenix en daar gaan de titanen ook dit jaar de strijd weer aan voor een plek op de Hankse carnavals cd. Daarmee is het motto van het komend seizoen “We passen dur ne mouw aan” al voor 100% geslaagd.

Terwijl de Hankenaren genieten van een prachtige “Indian Summer” begint er bij de Krakerscommissie en verschillende verenigingen in Hank wat onrust te ontstaan. Het is weer de hoogste tijd om te beginnen met het Krakersfestival. De groepen gaan op zoek naar mooie, gekke, deinende melodieën en voegen daar hun tekst aan toe. De commissie is daarom op zoek naar iets of iemand of velen die als groep, als duo of alleen een lekker deuntje kunnen zingen en mee willen gaan strijden om die begeerde plek op de cd. Net als voorgaande jaren wordt tijdens het festival ook de Prins en zijn gevolg geïnstalleerd. Dat gaat dit jaar spannend worden want Knusterooiersland krijgt een nieuwe prins. Daar gaan de inwoners tenminste van uit.
Op de laatste dag van een bijzonder en een beetje weemoedig carnavalsfeest in het Uivernest heeft Prins Jurgen afscheid genomen en aangekondigd om met prinselijk pensioen te gaan. De vraag is nu of het bestuur van carnavalsvereniging de Knusterooiers er in geslaagd is om een nieuwe royal te vinden die het komende seizoen weer voorop gaat en zijn (of haar?) Raad en ingezetenen met veel plezier onderdompelt in het carnavalsgedruis. 

Aan deze onzekerheid komt een einde op zaterdag 15 november vanaf 20.00 uur wanneer in de Phoenix de nieuwe Prins bekent gemaakt wordt en deze en alle andere bezoekers kunnen genieten van een avond onvervalste Hankse carnavalsmuziek. De toegang is als gewoonlijk gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Knusterooiers

Hank

www.knusterooiers.nl
Deel dit bericht met je vrienden!