vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kofie drinken met ds M. Paul

Kofie drinken met ds M. Paul

09 november 2014
Van 18:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op deze dag is ds. M.J. Paul 25 jaar predikant. De Hervormde gemeente van Aalburg wil dat moment niet zomaar voorbij laten gaan.

Volgens het preekrooster komt ds. Paul op D.V. 9 november naar Aalburg en hoopt dan de avonddienst te leiden. In overleg met hem is afgesproken dat er na de avonddienst in de hal van de kerk, onder het genot van een kopje koffie of thee, gelegenheid geboden wordt, om ds. Paul en zijn vrouw met zijn 25-jarig ambtsjubileum te feliciteren.

Velen hebben goede herinneringen aan hem toen hij van 25 oktober 1989 t/m 24 april 1994 onze gemeente heeft mogen dienen. Ds. Paul was docent aan de Evangelische Hogeschool in Ede en kwam toen als kandidaat naar Aalburg, een snel groeiende, door toedoen van eerdere predikanten ook een enthousiaste en actieve gemeente, met veel jonge gezinnen.

"Wij herinneren ds. Paul als een predikant die onze gemeente vooral heeft leren denken vanuit het Oude Testament, met het geweldige, profetische toekomstperspectief, wat in de Heere Jezus werkelijkheid is geworden. Dat heeft onze gemeente een dieper verstaan gegeven van het Nieuwe Testament met de rijke toekomstverwachting, die wij in Hem, de Heere Jezus, mogen hebben. In geen enkele preek ontbrak het dikwijls klemmende appèl om het evangelie van Jezus Christus aan te nemen en in Hem te geloven. Uiteraard kwam dit alles tot uitdrukking in de praktijk van het gemeentezijn. Nieuwe en herontdekte inzichten uit de vroegste christelijke gemeenten, brachten ook veranderingen met zich mee. Vooral ook, omdat dit samen viel met het maken van een eerste beleidsplan en er een koers uitgezet diende te worden. Voor sommigen ging het allemaal veel te snel. Met name het zalven van zieken, het houden van de zogenaamde opendeurdiensten met elementen uit sommige vrije evangelische groeperingen, bracht velen in beroering. Maar ook de bewustmaking van de werkelijkheid van occulte machten en de engelenwereld waren wij niet gewend. Dit alles leidde in de gemeente tot spanningen tussen het traditionele en het meer evangelisch georiënteerde gedeelte van onze gemeente. Er waren nogal wat gezinnen die zich daardoor over lieten schrijven naar buurgemeenten. Anderzijds waren er, die juist uit buurgemeenten weer in Aalburg naar de kerk kwamen. Maar ook waren er velen die voor het eerst of opnieuw, de weg naar de kerk in Aalburg (her)vonden. Terugkijkend op de tijd dat ds. Paul onze gemeente heeft mogen dienen, hebben wij mede door zijn arbeid, ondanks de spanningen, heel veel zegen mogen ervaren. Een goede basis waarop latere predikanten weer verder konden bouwen. En daar zijn wij de Heere nog steeds ontzettend dankbaar voor!" Aldus Hervormd Aalburg.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Hervormd Aalburg

Wijk en Aalburg | Oude Kerkstraat 19A

697789

www.hervormdaalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!