vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zondag van de verslaving

Zondag van de verslaving

02 november 2014
Van 18:30 uur tot en met 22:00 uur

GENDEREN - Stichting De Hoop geeft zondag 2 november invulling aan de zondagavonddienst van de Gereformeerde Kerk te Genderen. Spreker is Erik Smit van St. Chris/De Hoop. Een ex-verslaafde zal zijn levensverhaal vertellen.

Stichting De Hoop heeft deze ex-verslaafde geholpen om zijn leven op de rit te krijgen. De Hoop is een evangelische hulpverleningsinstelling voor psychiatrische problemen en verslavingsproblemen. Het thema is ‘Eén biertje is te veel, tien zijn er te weinig’. Je kunt verslaafd raken door alcohol op een verkeerde manier te gebruiken. Door te gaan drinken om je zekerder te voelen bij je vrienden. Omdat je eigenlijk geen ‘nee’ durft te zeggen. Niemand kiest ervoor om verslaafd te worden aan alcohol. Op jonge leeftijd drinken zorgt voor hersenschade. ‘Onze kinderen doen dat niet’, luidt de stellige mening die we nogal eens horen. Opnieuw een misverstand. Helaas komt het ook voor in veilige dorpen en oprecht christelijke gezinnen. Verslaving is van alle tijden, maar anno nu wordt het er zeker niet beter op.

Muziek door Henk Teuling en praiseband Yada Jeshua.

Jongerenbijeenkomsten
Na de dienst zijn er bijeenkomsten voor het Voortgezet Onderwijs en ouder in het Kruispunt. Een interactieve en boeiende voorlichting, waarin wordt verteld over alcoholgebruik en verslaving. Maar nog belangrijker: om jongeren te leren ‘nee’ te zeggen en grenzen te stellen. Stichting Chris wil jongeren helpen stevig in hun schoenen te staan in een wereld waar zoveel op hen af komt. Van harte welkom en neem je vrienden en vriendinnen mee!






 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Gereformeerde kerk

Genderen

gk@kerkingenderen.nl www.kerkingenderen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!