donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Dag van de Stilte

Dag van de Stilte

26 oktober 2014
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

WOUDRICHEM - Dag van de Stilte, op zondagmiddag 26 oktober 2014, 14.00 uur.

Levenscoach, therapeut en meditatieleider Jos Korthoud vindt het zinvol en prettig om ook dit jaar weer mee te doen. Hij laat weten: 'Ditmaal bestaat mijn aanbod uit het op nonverbale, intuïtieve wijze gezamenlijk een groot werkstuk creëren, waarin stilte, harmonie en vrede tot uitdrukking wordt gebracht.'

De deelname is gratis.

Belangstellenden verzamelen zich om 14.00 uur bij het stille beeldje van oud-burgemeester Peer Verhagen. Het is te vinden in het oude vissers- en vestingstadje Woudrichem, aan het eind van de Molenstraat bovenop de Rijkswal.

'Als het gezelschap compleet is, vertrekken we voor een wandeling door het stadje, de waterpoort uit, den Bol over, langs de gereveteerde wal en de historische stadshaven, naar het strand van de Boven Merwede. We zoeken daar een mooi breed plekje op, waar we rust en stilte kunnen vinden. Daar zal ik een inleidende voordracht houden.
We kijken om ons heen en worden bewust van onszelf, elkaar en de omgeving. We bezien wat er voor bruikbaars in deze omgeving is, om te worden gebruikt om het werkstuk mee tot stand te brengen. We zullen er zand en water aantreffen en zeker ook basaltblokken, steentjes en schelpen. We zullen ook rietstengels zien, takjes, drijfhout en andere aanspoelsels. Zelfs zwerfvuil kan bijdragen aan het geheel. We werken in volkomen stilte. We zullen echter bij elkaar aftasten, hoe de activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd. Lichaamshouding, blikken en gebaren kunnen vorm geven aan de communicatie. Er komt ongetwijfeld iets verrassends tot stand.

Om uiterlijk 16.00 uur ronden we het werk af en mag er weer gesproken worden. We gaan dan in een kring om het werkstuk heen staan of zitten. Iedereen wordt uitgenodigd om iets te vertellen over de eigen beleving, de samenwerking met elkaar en het eindresultaat.

Daarna wandelen we terug naar het stadje en gaan naar Hotel Woudrichem op de Molenstraat. Aldaar houden we de eindevaluatie van deze bijzondere middag. Daarbij is er gelegenheid om voor eigen rekening consumpties te bestellen.'

(Foto Jos Korthout)

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jos Korthout

Woudrichem

www.korthouthulp.nl
Deel dit bericht met je vrienden!