vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Riddertoernooi

Riddertoernooi

25 oktober 2014
Van zaterdag 25 oktober 2014 tot en met zondag 26 oktober 2014
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN: Ridders, paarden, helmen en harnassen en meer... stap mee terug in de tijd naar het jaar 1550 en beleef geschiedenis in het echt. Ridder Frederic van Egmond nodigt iedereen uit!

Op 25 en 26 oktober gaan de ridders Anselmus Adornes, Pieter Metteneye, Joris Bave en Jan de Baenst de strijd aan met elkaar in een spectaculair steekspel te paard. Behalve het toernooi heeft Frederic nog veel meer verrassingen in petto voor de gasten...
 
Het riddertoernooi is het hoogtepunt op beide dagen, als de ridders proberen hun lans op elkaar te breken. Voor het zo ver is, kan iedereen de  voorbereidingen in het kampement volgen: de helmschouw, paarden worden gezadeld en ridders in het harnas gehesen. Daarnaast zijn er tal van doorlopende activiteiten voor jong en oud: middeleeuwse muziek, zwaardvechten, ridderverhalen, goochelen, kindertoernooi met ezels, wapenschild maken, boogschieten en een gezellige middeleeuwse taveerne. Bij de ridders van de Noorderwind word je opgeleid tot ridder, in de kiddy battle kun je je kunsten tonen. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug op Slot Loevestein!

Bekijk het volledige programma op www.slotloevestein.nl.  
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem | Poederoijen

0183 - 44 71 99

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!