vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nationale cholesteroltest

Nationale cholesteroltest

16 oktober 2014
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG • De truck van Stichting Nationale Cholesterol Test staat bij supermarkt Emté aan de Markt in Wijk en Aalburg.

 In de truck kunnen alle voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten.

Onderzoek wijst uit dat er in de leeftijdscategorie 30-70 jaar (ca. 10 miljoen mensen) bij 65 procent van de Nederlanders sprake is van een verhoogd cholesterol, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

In mei 2014 is de Stichting Nationale Cholesterol Test opgericht. De Stichting heeft zich ten doel gesteld preventieactiviteiten op het gebied van gezondheidszorg beschikbaar te maken voor alle Nederlanders, waarbij de primaire focus in eerste instantie ligt op het creëren van bewustwording rondom verhoogd cholesterol als risicofactor voor hart- en vaatziekten, type diabetes 2 en nierschade.

De Stichting Nationale Cholesterol Test richt zich in de komende drie maanden op het bedienen van de ruim 5.500 consumenten die tijdens de landelijke campagne geen afspraak hebben kunnen maken voor een gratis cholesterolmeting in een Service Apotheek, ondanks dat zij hiervoor wel in aanmerking kwamen. In heel Nederland zijn mobiele priklocaties te vinden waar men alsnog gratis het cholesterol kan laten meten.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichitng Nationale Cholestoroltest

Wijk en Aalburg

www.nationalecholesteroltest.nl
Deel dit bericht met je vrienden!