dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Jongeren en I.S.lam: match of macht?

Jongeren en I.S.lam: match of macht?

04 oktober 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - Eerste thema-avond in De Pomp heeft stevig onderwerp: Jongeren en I.S.lam: match of macht?

Jongerencentrum De Pomp in Almkerk heeft voor dit seizoen een aantal thema-avonden gepland staan over onderwerpen die maatschappelijk kritisch zijn, actueel of gewoon van groot belang. Het thema van de eerste avond voldoet aan alle drie criteria. Doctor Bert de Ruiter is uitgenodigd om op zaterdag 4 oktober een aantal zaken aan te reiken die jongeren kunnen hun positie te bepalen ten opzichte van de Islam. Daarnaast zal hij ook bereid zijn om zijn eigen ervaringen te delen die hij als christen heeft in de dagelijkse omgang met moslims.

Het staat als een paal boven water dat de Islam een dagelijks onderwerp is van vrijwel alle journaals. Helaas is dat vrijwel altijd op een negatieve manier. De term Islam wordt meer en meer in één adem genoemd met extremisme en geweld, zeker als daarbij gekeken wordt naar bewegingen als Boko Haram en de Islamitische Staat. De vraag die op de thema-avond zeker aan de orde komt is of die ontwikkeling terecht is, en daaraan gekoppeld: hoe ga je als christen om met moslims die bij jou in de straat wonen?

Dr. Bert de Ruiter, geboren in Altena maar nu woonachtig in Amsterdam, is al meer dan 30 jaar bezig om relaties met moslims te ontwikkelen en andere christenen in heel Europa daartoe aan te sporen. Dit heeft hem ertoe aangezet zich daar volledig op toe te leggen en hij is dan ook gepromoveerd op het thema van de verhouding Christenen en Moslims in Europa. Verder heeft De Ruiter een cursus ontwikkeld getiteld ”Leven met Moslims” die inmiddels in vele Europese landen wordt gegeven. Het doel van deze cursus is om christenen te helpen hun angst voor moslims te veranderen in een houding van liefde en genade.

Dit actuele thema zal dus nu ook uitgediept worden op zaterdag 4 oktober in Jongerencentrum De Pomp in Almkerk. De Pomp is te vinden aan de Sportlaan 3A. Omdat de spreker echt weer op tijd weg moet, zal de avond om kwart over 8 beginnen en op tijd eindigen. Speciale vragen over genoemd thema zijn t/m vrijdagavond 3 oktober te mailen via het contactformulier van de site van De Pomp. Hierop is ook informatie te vinden over andere programma’s.

Toegang is vrij.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

JC De Pomp

Almkerk

06-25437144

contact@depomp.com www.depomp.com
Deel dit bericht met je vrienden!