vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kijken naar onze dijken

20 september 2014
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

WERKENDAM - Kom kijken naar de dijkverbetering! Op en rond de dijken in de gemeente Werkendam is het momenteel een drukte van belang. Waterschap Rivierenland is hier op twee plaatsen bezig met een dijkverbetering: aan de Sleeuwijksedijk en langs Steurgat.

Wie met eigen ogen wil zien wat er allemaal komt kijken bij zo’n dijkverbetering is van harte welkom op de Dag van de Dijk op 20 september 2014.

Waterschap Rivierenland werkt momenteel aan twee dijkverbeteringen in de gemeente Werkendam. Nabij het centrum van Werkendam wordt de Sleeuwijksedijk over een lengte van 500 meter versterkt. Dat gebeurt door de aanleg van een nieuwe dijk die aansluit op de bestaande dijk. De bestaande dijk zelf wordt versterkt met een stalen damwand van maar liefst 200 meter. Verderop, bij het Steurgat, verhoogt Waterschap Rivierenland de dijk en verstevigt deze met grond en damwanden.
De nieuwe dijk krijgt een verhard pad waarop gefietst kan worden. Binnen dit project is veel aandacht voor natuur en recreatie.

Programma
Tijdens de Dag van de Dijk zijn bezoekers van harte welkom. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen op de bouwplaats. Op beide locaties is iemand aanwezig om een toelichting te geven op de dijkverbetering en om vragen te beantwoorden. Daarbij komt zowel de dijkverbetering als het gebied en zijn historie aan bod.

Praktisch
De toelichting op de Sleeuwijksedijk begint om 13.30. U bent welkom op de Sleeuwijksedijk 26 c (Schwarzkopfgebouw).
Bezoekers aan het Steurgat kunnen om 15.00 uur terecht op de Jeppegatweg in Hank, ter hoogte van de Griendwerkerskeet.
Komt u met de auto? Parkeer dan bij Vissershang en loop het laatste stukje.
Met de fiets is het griendwerkerskeertje goed te bereiken.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!