donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Derde Liniepadfestival met als thema ‘Waterkracht’

Derde Liniepadfestival met als thema ‘Waterkracht’

20 september 2014
Van zaterdag 20 september 2014 tot en met zondag 21 september 2014


WERKENDAM - Het derde Liniepadfestival op en rond fort Altena op 20 en 21 september heeft als thema ‘Waterkracht’. Als een kralensnoer rijgen natuur, cultuur en erfgoed zich aaneen langs het Liniepad.

Tijdens het Liniepadfestival op 20 en 21 september ontmoeten de Oude en de Nieuwe Hollandse waterlinie elkaar.

Zondag 21 september is van 11.00-12.00 uur het leger van de Oude Hollandse Waterlinie te gast op fort Altena, onderdeel van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Uit de Oude Hollandse Waterlinie zijn later de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam voortgekomen.

De schutters van het Leger langs de Linie zijn in staat van paraatheid gebracht en tonen uiteraard hun krijgskunsten op het fort. Op verschillende momenten worden met historische geweren saluutschoten afgevuurd.

Na het bezoek aan fort Altena gaat hun tocht verder naar Gorinchem, Woudrichem en ten slotte naar slot Loevestein.

Fort Altena laat weten:  De regionale kunst- en cultuurgroep Forttreffelijk doet ook mee aan het derde Liniepadfestival op en rond Fort Altena, 20 en 21 september. Het thema van het festival is Waterkracht. Forttreffelijk treedt zondag van 15 tot 16 uur op in de mobilisatieloods en brengt een gevarieerd programma. Het Saxduo van muziekvereniging Nooit Gedacht Almkerk blaast hoog van de toren; Klaas Rienks heeft een duet met kunstenares Mariëtte van der Ven uit Nieuwendijk. Mariëtte geeft een impressie van haar werk waarin de menselijke figuur centraal staat. Haar werk wordt momenteel tentoongesteld in Nederland, Zweden en China. Nachtburgemeester Piet Hartman houdt zijn bekende hagenpreek, ditmaal over de watersnood van 1995, afgewisseld met watergedichten van Ida Gerhardt; Sophie Ruthven Stuart en Marcel Vaandrager dragen om-en-om Engelse en Nederlandse gedichten voor; theatermaker Mirjam van den Bogaard en dansdocente Nienke van Oosten geven de kinderen een workshop en showen het resultaat.'

Deel dit bericht met je vrienden!