vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zomeractiviteiten slot Loevestein

Zomeractiviteiten slot Loevestein

05 juli 2014
Van zaterdag 05 juli 2014 tot en met zondag 31 augustus 2014
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM/POEDEROIJEN - De zomer is begonnen, de vakantie komt eraan. In de zomer is een bezoek aan Slot Loevestein nog leuker! In juli en augustus is Loevestein 7 dagen per week geopend en bijna elke dag is er wel iets bijzonders te doen. Ontmoet een personage uit de 650-jarige geschiedenis van het kasteel, bezoek de vesting voor een (vaak gratis) activiteit en beleef een knaldag met de nieuwe presentatie ‘1001 bommen & granaten’. Tip: koop online een combi-ticket inclusief overtocht met de Veerdienst Gorinchem en maak er helemaal een ontspannen dagje uit van!

Ontmoet een Schotse huursoldaat (5 juli - 31 augustus: dagelijks)

In het kasteel komen historische figuren tot leven. Zoals een soldaat uit Schotland die door het Nederlandse leger is ingehuurd om te vechten. Schotten stonden bekend om hun moed en vechtlust, maar in de vesting Loevestein is niks te doen. Uit verveling maakt hij een tekening van Schotten in kilt (Schotse rok) op de muur. Kom luisteren naar zijn verhaal.

Spellen en activiteiten met de scouting (5 juli)

Troep Loevestein organiseert een leuke dag voor iedereen. Bezoekers krijgen een stempelkaart, waarmee ze verschillende posten afgaan om bijv. broodjes te bakken boven het vuur, geschminkt te worden of met een echte blijde (een grote katapult) te schieten.

Workshop vlaggen maken (16, 18, 23 juli en 13, 20, 22 augustus)

Vlaggen waren vroeger heel belangrijk voor het doorgeven van signalen en om te laten zien wie je bent. Ontwerp op Loevestein je eigen vlag van stof en kom zwaaien! De workshop is gratis bij een entreekaartje en wordt twee keer per dag gegeven in het kasteel (om 13.00 en 15.00 uur).

Workshop maliënkolder maken (12, 19 en 26 juli)

Met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder werd gemaakt, kunnen kinderen op diverse dagen in de zomervakantie een stoere armband maken en mee naar huis nemen. De workshop kost € 6,50 per persoon. Er zijn drie workshops per dag (om 13.15 uur, 14.30 uur en 15.45 uur), max. 8 kinderen per keer.

Boogschieten (13 juli en 10 augustus)

De Kasteelschutters laten tijdens openingstijden hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Leuk voor alle leeftijden.

Roofvogeldemonstraties (20 juli en 17 augustus)

Iedere roofvogel heeft een bepaalde manier van vliegen, eten en jagen. Tijdens twee spectaculaire roofvogeldemonstraties in de vesting kunnen bezoekers dit zelf meemaken! Er wordt gevlogen met verschillende soorten vogels, zoals valken, buizerds, uilen, arenden en gieren.

Middeleeuws kampement met de Meyden van Loevestein (9 en 10 augustus)

Een heel weekend lang leuke activiteiten voor kinderen! Op speelse wijze maken kinderen kennis met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!

Handkanon en musket schieten (23 en 24 augustus)

Altijd al willen weten hoe het voelt om een soldaat op Loevestein te zijn? Dit is je kans: leer handkanon (op zaterdag) en / of musket schieten (op zondag) als een echte soldaat!

Muziek in de vesting (24 augustus)

Muziekatelier Ernst Stolz speelt twee sets met ‘tophits’ uit de tijd van Hugo de Groot (om 15.00 en 16.00 uur). Het ensemble speelt op oude gitaren, luit, trommel en de viola de gamba, een instrument dat destijds zeer populair was.

Muziek in de vesting (31 augustus)

Gezellige muziek in de vesting van singer-songwriters duo Rosenburg uit Breda. Gratis optreden onder de boom voor de taveerne vanaf 15.30 uur. Welkom en geniet!

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem / Poederoijen

www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!