woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Alpha cursus

Alpha cursus

19 juni 2014
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

ANDEL - Wij willen u/jou graag via deze weg uitnodigen om deel te nemen aan de Alphacursus die in Andel weer van start gaat in september. De Alphacursus is een cursus bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in het christelijk geloof.

De Alphacursus is echter intensief, 12 avonden en een weekend, en we hebben allemaal een drukke agenda, dus ik kan u nu wel gewoon uitnodigen, u leest dit stukje immers, maar gaat u dan ook echt die tijd in uw agenda vrijmaken en u opgeven? Ik daag u uit om nog even verder te lezen. Ik wil u namelijk graag de verhalen vertellen van drie verschillende mensen die de cursus hebben gevolgd. Hierdoor krijgt u een beeld van wat de cursus kan betekenen, en voor wie de cursus eigenlijk bedoeld is. Leest u goed, want wellicht herkent u zichzelf in één van hen.

1. Allereerst kort het verhaal van Annemarie, zij was tien jaar geleden een jonge meid van 23 uit een niet christelijke omgeving. Ze geloofde niet in God. Haar vriend was echter christen en zo kwam ze op de Alphacursus terecht. Ze wist vooraf bijna niets over God of Jezus en was tijdens de cursus dan ook behoorlijk kritisch. Maar ze kon gelukkig al haar vragen stellen en leerde veel over het christelijke geloof. Ze werd ook steeds nieuwsgieriger. Tijdens de cursus werd Annemarie door de Heilige geest aangeraakt, en ze wist ineens dat God bestond, en besloot dan ook na de cursus om op zoek te blijven gaan naar wat God met haar leven wilde. En nu is ze inmiddels gedoopt en leeft ze haar leven met God, het meest waardevolle in haar leven.

2. Het verhaal van Sylvia is anders. Sylvia is een vrouw van 68. Zij is opgegroeid in de kerk en haar hele leven hoort ze al over God, en ze weet dat Hij bestaat. Maar de kerk is verandert en Sylvia hoorde ineens veel vanaf de preekstoel over een persoonlijke relatie hebben met Jezus en een persoonlijk geloof, spreken met God en vervult zijn met de Heilige Geest. Maar dat snapte Sylvia niet goed, dat had zij niet. Bidden vond ze sowieso moeilijk. God was voor haar op afstand. Op uitnodiging van een gemeentelid ging Sylvia naar de Alphacursus. Daar leerde ze dat ze in de Bijbel en in haar gebedsleven God kon leren kennen, en dat ze een persoonlijke relatie met hem mocht hebben door wat Jezus Christus heeft gedaan. God kwam voor haar dichtbij. En, zoals ze zelf zegt, werd ze nu pas echt "een kind van de Vader".

3. En als laatste nog kort het verhaal van Jurgen. Hij is 34 en al sinds zijn middelbare schoolleeftijd overtuigd christen. Hij vindt het alleen moeilijk om met zijn vrienden of collega’s over God te praten, maar hij weet dat Jezus van hem vraagt om zijn geloof te delen. Als een collega van hem steeds meer vragen erover gaat stellen weet Jurgen niet goed hoe hij die moet antwoorden. In een opwelling zegt hij " Kom anders naar de alphacursus in onze kerk?Daar weten ze het wel". En zijn collega antwoord meteen " Ok, maar dan zul jij wel met me mee moeten want ik ga niet alleen". Ze gaan dan ook samen naar de cursus. Alle lastige vragen komen aan bod en Jurgen leert er concreet wat hij nu eigenlijk gelooft. De cursus heeft hem geholpen om vragen van anderen beter te kunnen beantwoorden. Het heeft hem zelfverzekerder gemaakt om te getuigen van Jezus.

Deze DRIE verhalen zijn stuk voor stuk waardevol, en verschillend. Maar wie van hen bent u eigenlijk? Bent u iemand die niet gelooft maar wel nieuwsgierig is naar of er een God is? Bent u al jaren kerkbezoeker maar komt het gewoon niet echt binnen? Of bent u overtuigd christen en gunt u uw collega, buurman, of familielid ook die prachtige relatie met God? Wellicht is de Alphacursus dan iets voor u.

Tijdens de Alphacursus gaan we in twaalf cursusavonden dieper in op de basisbegrippen uit het christendom. Dit doen we aan de hand van hoodstukken zoals "Is er meer?", "Wie is Jezus en waarom stierf Hij?”, “Bidden, wat en hoe?”, “De Bijbel”, “Kerk en gemeente” en “Geneest God vandaag nog?”. Ook hoort bij de cursus een weekend waarin we het in een vertrouwde sfeer gaan hebben over de vervulling met de Heilige Geest. Elke cursusavond beginnen we met ontmoeting en een gezamenlijke maaltijd, vervolgens is er een presentatie over het onderwerp en praten we hierover na in kleine, vaste gespreksgroepjes. De cursus heeft een gemoedelijke en vertrouwde sfeer en je mag er ook zeker kritisch zijn en al je vragen stellen.

Op donderdagavond 19 juni is er een proefavond. Deze avond is in de Ark (Burg. Vd Schansstraat) en start om 19.00 uur met een maaltijd. Vervolgens geven we u alle informatie over de cursus, kunt u alvast het team en medecursisten ontmoeten en de materialen die we gebruiken inzien. En neemt u anders een gemeentelid, of die nieuwsgierige collega of buurman mee, en kom gezellig samen. U bent van harte welkom, we zien u graag!

U kunt zich opgeven voor de proefavond bij Annemarie van Wijnen telefonisch of via de mail.

Namens het Alpha-team
Annemarie van Wijnen,
Johan van ‘t Zand,
Diana van Dalen
Janneke Crielaard.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Hervormd Andel

Andel

06-44008558

a.van.wijnen3@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!