vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kampioenschap vis bakken

Kampioenschap vis bakken

29 mei 2014
Van 12:00 uur tot en met 17:30 uur

WOUDRICHEM - Tijdens het 44e Festival Weekend wordt ook weer het Kampioenschap visbakken georganiseerd. Voor de achttiende keer.

Op donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, is de bijzondere sfeer van het visserijverleden voor één dag terug in het heden tijdens het Woerkums kampioenschap vis bakken.

Een landelijk uniek evenement als herinnering aan de visserijtijd van het stadje. Ruim dertig deelnemers, zowel mannnen als vrouwen en allen amateur visbakkers, gaan met elkaar de sportieve strijd aan om de felbegeerde kampioenstitel.
De deelnemers zijn gekleed in visserstenue en bakken de vis veelal nog op nostalgische houtkacheltjes, net zoals de Woerkumse vissers dat in de visserijtijd ook deden.
De bakstands van de deelnemers zijn aangekleed met allerlei attributen uit de visserijtijd waarbij sommige stands net een klein museum zijn.

Terwijl de vis in de olie bruin bakt zijn er optredens door diverse koren van vissers en viswijven en zullen een aantal ambachtslieden met de visserij verweven oude ambachten demonstreren. Als de deelnemers de baktoestellen om 12.00 uur op temperatuur hebben gebracht gaat de eerste vis de pan in en is het in Woudrichem alsof de tijd er ruim honderd jaar geleden als stil is blijven staan.

Nadat de jury alle vis heeft gekeurd zal rond 17.30 uur de Woerkums kampioen vis bakken 2014 bekend worden gemaakt. Uiteraard kan ook het publiek volop proeven van lekkere vers gebakken vis.

Locatie: Hoogstraat in Woerkum.

(Foto SFCW)

Info

Organisator:

Adres:

Stichting Festival weekend

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!