woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Avond met Frank Westerman

Avond met Frank Westerman

17 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdagavond 17 mei organiseren wij in samenwerking met Bibliotheken Altena een avond met schrijver Frank Westerman en we nodigen u van harte uit om kennis te maken met deze bereisde schrijver en boeiende persoonlijkheid!
 
Zijn allereerste journalistieke reportages schreef Westerman toen hij nog studeerde. Zo versloeg hij voor Het Parool de poging van Mario Vargas Llosa om president van Peru te worden en de Amerikaanse anti-drugscampagne om de teelt van coca uit te roeien in de Chapare-regio van Bolivia.
In 1992 vestigde Westerman zich als Volkskrant-correspondent in Belgrado en over zijn ervaringen op de Balkan publiceerde hij zijn eerste boek De Brug over de Tara.
Van 1997 tot 2002 woonde en werkte hij als correspondent in de voormalige Sovjet-Unie. Samen met fotograaf Oleg Klimov hield hij in die tijd de website Bureau Moskou bij. Ze reisden van Kaliningrad tot aan de Koerillen en van de Krim tot boven de poolcirkel. In Moskou rondde Frank in 1999 De Graanrepubliek af, dat is bekroond met de Dr. L. de Jong-prijs voor eigentijdse geschiedschrijving. 
In 2007 verscheen het boek Ararat, dat zich afspeelt op het breukvlak van godsdienst en wetenschap, mythologie en geologie en Stikvallei (oktober 2013) is het jongste boek van Westerman. 
Frank Westerman maakt eind 2013 zijn debuut als tv-presentator van het NTR-programma Nederland in 7 Overstromingen.
 
Aanvang 20.00 uur in Bibliotheken Altena, Jagerspad 30 Giessen. Gratis toegang voor leden en sponsors, losse liefhebbers betalen € 10,-.
 
Volg ons op Facebook en Like onze pagina

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Schenkerij de Teerkamer

Woudrichem

www.facebook.com/WoerkumsLiterairCafe
Deel dit bericht met je vrienden!