vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

infobijeenkomst Deltaprogramma

Infobijeenkomst Deltaprogramma

07 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - Woensdag 7 mei van 20.00 uur tot 21.00 uur is er in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over de stand van zaken rondom het Deltaprogramma.

Na de eerste consultatieronde heeft het Deltaprogrammabureau een conceptrapport van het Nationale Deltaprogramma 2015 opgesteld. Ditt rapport met de bijbehorende kaarten kunt u inzien op deze avond. Uiteraard kunt u ook vragen stellen.

De gemeenteraad krijgt de gelegenheid om te reageren op dit rapport. In de commissievergadering van 12 mei  wordt de conceptreactie besproken en na vaststelling verstuurd naar het Deltaprogrammabureau. Daarna is het Deltaprogramma voor de gemeente voorlopig afgesloten.

Voor vragen kunt u terecht bij de betrokken ambtenaren Corine Lankhaar (0183 507333, corine.lankhaar@werkendam.nl) en Arwin van Loon (0183 507349, arwin.van.loon@werkendam.nl).

Deltaplan
Nederland is de best beveiligde delta ter wereld. Maar hoe zorgen we ervoor dat we nu en in de toekomst veilig blijven tegen hoog water en dat we voldoende zoet water hebben? En hoe kunnen we er voor zorgen dat Nederland daarnaast ook een aantrekkelijk land blijft om te wonen, te werken en te investeren?

De maatregelen die hiervoor nodig zijn, worden voorbereid en uitgewerkt in het Deltaprogramma. Het Deltaprogramma is een nationaal programma waarin Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen samen werken met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en kennisinstituten, onder regie van de regeringscommissaris voor het Deltaprogramma (de deltacommissaris).

Jaarlijks wordt op Prinsjesdag het Deltaprogramma voor het komende jaar aan de Tweede Kamer aangeboden.

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!