donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gemeenteraadsverkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen

19 maart 2014
Van 07:30 uur tot en met 21:00 uur

AALBURG - Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op woensdag 3 maart 2010. De volgende verkiezingen stonden gepland voor woensdag 5 maart 2014. Omdat dit samenvalt met Aswoensdag, vinden deze verkiezingen op een andere dag plaats: namelijk op 19 maart.

Zowel nationale partijen, lokale partijen als individuele burgers kunnen zich kandidaatstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het college van burgemeester en wethouders van gemeenten is verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen. Gemeenten kunnen bepalen dat naast de gemeenteraadsverkiezing nog een andere stemming plaatsvindt. (Kieswet art. J 6.)

Door te stemmen bepaalt u samen met de andere kiezers welke partijen in de gemeenteraad zitting zullen nemen. U oefent daarmee invloed uit op de besluitvorming van de gemeenteraad voor de komende vier jaar.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen komt u hier meer te weten over de verkiezingen, de programma’s en de standpunten van de politieke partijen.

  • Kandidatenlijsten en nummering kandidatenlijsten

    Nummering kandidatenlijsten en geldige lijstencombinaties voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Aalburg 2014.

    Meer info

  • Informatieboekje gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014

    Dit is een informatieboekje voor politieke groeperingen die willen deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze worden gehouden op 19 maart 2014. Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten de politieke partijen een aantal formele stappen ondernemen. De te nemen stappen zijn meestal gekoppeld aan (fatale) data.

    Meer info

 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Aalburg

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!