vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Workshop Gansch de gans

Workshop Gansch de gans

09 maart 2014
Van 13:00 uur tot en met 18:00 uur

WOUDRICHEM - Gansch de Gans bij Kookstudio Heerlijk en Eerlijk te Woudrichem

Van beschermde vogel tot een ‘plaag’ dat lijkt het lot van veel wilde ganzen die in Nederland verblijven. Het zijn er zoveel dat afschot onvermijdelijk is. Maar omdat de consument vergeten is hoe smakelijk die 100% natuurproduct smaakt, verdwijnen veel ganzen in de destructie.

Daarom organiseert Kookstudio Heerlijk en Eerlijk een workshop waarin de deelnemer leert het optimum van zo’n prachtig mooi scharrel product te halen. Fileren versus plukken, het roken van nek en - borst, slow-cooking rilette’s, het uitsnijden van een ‘biefstuk van de gans’ ... uit respect wordt nagenoeg alles benut. Naast het demonteren van de gans, dat onder deskundige leiding van een gepensioneerd poelier gebeurd, bereiden de deelnemers een vier gangen menu waarin de gans natuurlijk de hoofdrol speelt.

Na afloop krijgt iedereen een groot deel van zijn of haar gans mee naar huis en volgt enkele dagen later een unieke digitaal kookboek met recepten en foto’s van de betreffende workshop. Leuk als herinnering en handig om er thuis mee aan de slag te gaan.

Opgeven of nadere informatie via mail of telefoon op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk

Woudrichem

0183 76 34 34

informeer@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!