woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Thema-avond over Woudrichemse evenementenbeleid

Thema-avond over Woudrichemse evenementenbeleid

24 februari 2014
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM -  U organiseert regelmatig evenementen in de gemeente Woudrichem en vraagt daarvoor bij de gemeente een evenementenvergunning aan. Wij willen die procedure voor u zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk maken. Daarom zijn wij bezig met het opstellen van evenementenbeleid, waarin we de regels bundelen die gaan gelden voor evenementen.

Graag informeren wij u over  de thema’s die aan de orde komen in het beleid. Daarom organiseert de gemeente een thema-avond rond het Woudrichemse evenementenbeleid voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen. Ook inwoners die zich willen laten informeren over het beleid dat in de maak is, zijn natuurlijk van harte uitgenodigd de avond bij te wonen.

Hieronder leest u hoe de avond georganiseerd is.

Er worden vijf thema’s besproken in verschillende sessies. Eén deelnemer kan op de avond twee sessies bijwonen. Zijn meerdere thema’s voor uw organisatie interessant, dan bent u uiteraard welkom met meerdere vertegenwoordigers van uw organisatie.

Dit zijn de thema’s die aan bod komen:

Het ene evenement is het andere niet
We zijn van plan om evenementen in te delen in categorieën. Kleinere evenementen hebben misschien geen evenementenvergunning nodig maar kunnen volstaan met een melding dat ze gaan plaatsvinden. Andere hebben meer impact en vereisen een volledige vergunning. We lichten graag toe hoe we te werk gaan bij de indeling en wat die betekenen kan voor uw evenement.
Kunt u hulp gebruiken?

Hoe kunnen wij u behulpzaam zijn bij het organiseren van uw evenement? Kunnen we u bijvoorbeeld materialen lenen? Kan uw evenement opgenomen worden op een evenementenkalender? We wisselen graag ideeën met u uit, ook om te zorgen dat omwonenden goed op de hoogte zijn van uw evenement.

Verkeer
Bij grote evenementen moet er een verkeersplan worden opgesteld. Wat houdt dat precies in? Zijn daar misschien voorbeelden van? Wanneer moet de gemeente een verkeersbesluit nemen en hoe gaat dat in zijn werk? Is er bij uw evenement genoeg parkeergelegenheid? Heeft u verkeersregelaars nodig? Dat zijn vragen die aan de orde komen bij de behandeling van dit thema.

Veiligheid en alcohol
Een belangrijk thema bij sommige evenementen: hoe zit het met brandveiligheidseisen, met beveiliging, met wetgeving, controle en handhaving? Hoe kunnen gemeente en uw organisatie optimaal samenwerken op dit gebied? We wisselen graag van gedachten met u over dit onderwerp.

Evenementenlocaties en geluid
Het juiste evenement op de juiste plek, dat is wat we willen. Evenementen hebben impact op de omgeving. Samen met u willen we kijken in welke mate evenementen aanvaardbaar zijn voor de omgeving. Hierbij kan gedacht worden aan de duur van een evenement maar ook aan geluid. En wat vindt u van de huidige locaties waar evenementen worden gehouden? Dat horen we graag van u.

In verband met de organisatie van de avond, vragen we u uw aanwezigheid door te geven aan Jordy Schaap. Wilt u in uw mail aangeven welke sessies u wilt bijwonen.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Gemeente Woudrichem

Woudrichem

jschaap@woudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!