zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Studieavond: Israel en de eindtijd

Studieavond: Israel en de eindtijd

19 februari 2014
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

ANDEL - Thema avonden Israël en de eindtijd met evangelist Jacques Brunt

Evangelist Jacques Brunt zal op twee avonden een studie verzorgen met als thema ‘ Israël en de eindtijd’. Deze avonden worden gehouden in VEG de Koningshof, Burg.v.d. Schansstraat 50 te Andel.

De eerste avond was  woensdag 13 november 2013 met als thema ‘Israël, hoop van de volken!”

De tweede avond zal plaats vinden op 19 februari 2014. Thema 'Tekenen van de eindtijd.'

Toelichting op de thema's:
Israël, hoop voor de volken! De spanningen in de wereld nemen toe. Niet in de laatste plaats in het Midden-Oosten. De Bijbelse profetieën geven ons zicht op de dingen die moeten gebeuren voordat de Here Jezus wederkomt. En daarbij neemt Israël een centrale plaats in. Profetisch gezien is Israël het teken van de eindtijd. De ontwikkelingen met en rondom Gods uitverkoren volk bepalen ons bij Jezus’ spoedige wederkomst. Een boodschap van hoop en uitzicht. Israël, hoop voor de volken.

De Heere Jezus zegt in Zijn eindtijdrede in Mattheus 24 dat de liefde van velen zal verkillen, zal verkouden! Teken aan de wand, teken van de eindtijd. Hij verbindt die verkilling aan de toename van ongerechtigheid in de wereld. In dit hoofdstuk van Mattheüs, houdt Jezus Zijn langste betoog over het einde van dit tijdperk en van de tekenen van Zijn komst. Tussen al de profetieën over aardbevingen, plagen, valse profeten en roerige politieke situaties is hier deze ene korte stelling over een verminderen van liefde. Deze vermindering van liefde moet, noodzakelijkerwijs, een vermindering van ware geestelijke inhoud betekenen, want, zoals de Bijbel zegt: Die niet liefheeft, heeft God niet gekend; want God is liefde (1 Joh. 4:8). We willen deze avond met elkaar nadenken over wat deze woorden van Jezus ons vandaag te zeggen hebben. Boeiend, actueel en inspirerend!

Over de SPREKER
Jacques Brunt (1979) geboren en getogen in het Westland en is de gelukkige man van Annette en de vader van Levi, Boaz en Jesse. Zij wonen op dit moment in Alblasserdam. Op dit moment is hij voorzitter van Stichting HeartCry (www.heartcry.nl) en fulltime actief als evangelist. Hij spreekt op verschillende plaatsen, in kringen en gemeenten (erediensten)door het hele land, tijdens jongerenavonden, mannendagen, vrouwendagen en cursusavonden ‘Geestelijke Groei’. Passie voor zielen en liefde tot zijn Heiland kenmerken zijn bediening.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en is er koffie en thee.

Om 20.00 uur begint de avond met gebed en samenzang. Om 20.10 uur start de spreker met het thema.
Na zijn lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Rond de klok van tien uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Toegang is vrij (er is een collecte ter bestrijding van de onkosten) Neem ook uw vrienden en kennissen mee!

We zien ernaar uit u te mogen ontmoeten op deze avonden.

Werkgroep thema avonden VEG de Koningshof

Voor meer informatie kunt u terecht bij Petra Vos.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

VEG De Koningshof

Andel

petra.vos@planet.n
Deel dit bericht met je vrienden!