zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Workshop: van snuit tot staart (heel varken in één dag)

Workshop: van snuit tot staart (heel varken in één dag)

08 februari 2014
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Kookstudio Heerlijk en Eerlijk organiseert samen met vakslager Janson een kookworkshop waarin deelnemers een heel varken op een dag leren verwerken.

Gepensioneerd slager Kees Janson is nog steeds een begrip in onze regio en stamt uit een eeuwen oude familie van Heusdense beenhouwers en -slagers. Er is zelfs een boek over hem verschenen: ‘Ik denk in vlees’ en ook al is hij met pensioen die passie voor z’n vak lijkt alleen maar groter geworden.

Op 8 februari gaan de deelnemers onder zijn deskundige begeleiding een heel varken op één dag verwerken. Uitbenen, portioneren, pekelen, gehakt- en worst draai en nog veel meer! En niet zomaar een varken maar eentje van de Heyde Hoeve. Die werden in 2012 uitgeroepen tot het lekkerste varkensvlees van Nederland. Bovendien 100% duurzaam geproduceerd dus…

Na deze ruim zeven uur durende workshop komt men niet met lege handen thuis. Naast koteletten, schnitzel, gehakt, paté en speklapjes, neemt men verschillende verse worst mee (oa venkelworstjes) plus worst om thuis te drogen zoals echte salami, peper- en kruidenworstjes. Een ervaring om mee te maken en een belevenis om nooit meer te vergeten.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk

Woudrichem

0653 2060 99

www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!