vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tiende Werkendams Dictee

Tiende Werkendams Dictee

06 februari 2014
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WERKENDAM - Op donderdag 6 februari 2014 houdt de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. hun dialectavond en daarvoor wordt u van harte uitgenodigd.

Het belooft een speciale avond te worden, aangezien we ons 10e editie van het Wèrrekendams Dictee gaan schrijven. Het dictee is net als de afgelopen jaren geschreven door Thera van den Heuvel. Hoewel erg leuk, is het natuurlijk niet verplicht om mee te schrijven; het is al gezellig als u er bij bent.

Het dictee wordt ‘klassikaal’ via de beamer nagekeken, waarna meteen de prijsuitreiking plaatsvindt.

Daarnaast krijgen we die avond een lezing van prof. dr. Jos Swanenberg. Jos Swanenberg (1968) is bijzonder hoogleraar Diversiteit in taal en cultuur bij het departement Cultuurstudies van Tilburg University. Daarnaast is hij sinds 2004 bij de stichting Erfgoed Brabant streektaal-functionaris voor de provincie Noord-Brabant. Van 1995 tot 2009 werkte hij als dialectoloog bij de afdeling Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onder meer onderzoek naar taal, cultuur en identiteit van jonge en nieuwe Brabanders en schreef verscheidene boeken over dialect in Noord-Brabant.

Kortom, een avond die u niet mag missen!

De dialectavond wordt gehouden in De Kwinter aan de Hooftlanden 1 in Werkendam.

Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, start avond 20.00 uur.

De toegang is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.

Werkendam

0183-504439

bestuur@historiewerkendam.nl www.historiewerkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!