woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Bomen rooien Drongelen

Bomen rooien Drongelen

27 januari 2014
Van maandag 27 januari 2014 tot en met vrijdag 31 januari 2014
Van 09:00 uur tot en met 17:00 uur

DRONGELEN - De gemeente Aalburg heeft opdracht gegeven voor het rooien van 209 bomen langs de Waarderweg Drongelen en bijbehorende werkzaamheden (afvoeren stamhout, verkleinen takhout en afvoeren houtsnippers en stobben frezen). Het gaat om populieren van circa 30 jaar oud. De bomen staan deels aan één kant en deels aan weerszijden van de weg.

Aanleiding

De bomen worden gerooid omdat ze de asfaltverharding van de Waarderweg kapotdrukken. De Waarderweg is hierdoor al jaren in een slechte onderhoudstoestand. Vooral voor fietsers zijn de oneffenheden in de weg erg oncomfortabel.
Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats in januari-februari 2014, en duren ongeveer 3 dagen. De Waarderweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. J. van Esch BV uit Cromvoirt voert de werkzaamheden uit. Het hout wordt afgevoerd voor duurzame energie.

Herplant bomen

Nadat de bomen zijn gerooid planten we bomen terug. We zullen bij onze boomkeuze rekening houden met het risico op wortelopdruk. Ook houden we een ruimere plantafstand aan (20 meter) dan bij de huidige populieren. De bomen worden aan één zijde van de weg geplant. We verwachten dat er 80 à 100 bomen terugkomen. Het planten van de nieuwe bomen is voorzien eind 2014 en eventueel eind 2015.

Onderhoud wegdek Waarderweg

In 2014 staat het overlagen van de asfaltverharding Waarderweg op de planning. Meer informatie over deze onderhoudswerkzaamheden wordt te zijner tijd via deze gemeentepagina en de website gecommuniceerd
 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Aalburg

Drongelen

Deel dit bericht met je vrienden!