vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kijk, de geschiedenis ligt op straat

Kijk, de geschiedenis ligt op straat

21 januari 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

ALMKERK - De Historische Kring Het Oude Land van Heusden en Altena houdt een lezing/presentatie met als thema ‘Kijk, de geschiedenis ligt op straat.’ Het gaat hierin vooral over de ontwikkeling van en de verschijningsvormen van de dorpen in de streek.

De lezing wordt verzorgd door Ir. Frank Ruiter en vindt plaats in ’t Verlaat, ’t Verlaat 1 in Almkerk. Ook niet-leden zijn welkom.

De toegangsprijs is 2.50 euro.

Lopend door een dorp zie je allerlei zaken die iets vertellen over het verleden, recent en verder terug in de tijd. Deze waarnemingen vormen aanleiding naar een speurtocht over de wording en vorming van de dorpen in ons gebied. Aan de hand van diverse voorbeelden laten zien hoe een en ander is ontstaan. Kijk naar wat je ziet, wat vertelt oud kaartmateriaal en oude bronnen. Zo vormt zich een beeld over de wording van dorpen, de verschillende verschijningsvormen van de dorpen en kenmerkende zaken in de dorpen. In hoeverre zijn het landschap, eigendomsverhoudingen of bestuursvorm van invloed geweest op het beeld van een dorp. Wat maakt een dorp bijzonder en wat zijn gemeenschappelijke kenmerken. Met deze kennis kijk je met andere ogen naar die plekken waar je al duizend keer bent langsgekomen.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Historische Kring Het Oude Land van Heusden en Altena

Almkerk

www.erfgoedaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!