donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Inzamelen kerstbomen

Inzamelen kerstbomen

07 januari 2014
Van 07:30 uur tot en met 00:00 uur

AALBURG - Rond de feestdagen zijn er een aantal praktische mededelingen over afval, milieuparkjes, kersbomen inzamelen e.d. Onderstaand kunt u hier alle informatie over vinden.

Inzameling kerstbomen

Net zoals andere jaren gaan we de afgedankte kerstbomen weer inzamelen. Onze dienst gemeentewerken zal rondes door de gemeente maken om de kerstbomen in te zamelen, te weten op: dinsdag 7 januari 2014.

De kerstbomen dient u zoveel mogelijk gestapeld neer te leggen op de plaats (of in de nabijheid) waar u normaliter uw afvalcontainer voor de huisvuilinzameling opstelt. Wilt u buiten deze dagen om geen kerstbomen aan de weg neerleggen?

Zorgt u er in ieder geval voor dat uw kerstboom tijdig (voor 07.30 uur) aan de weg ligt!

Milieuparkjes

In de komende periode zal door de feestdagen het legen van de verzamelcontainers op de milieuparkjes, zoals de container voor glas, drankenkartons en textielafval minder vaak plaats vinden. Uit ervaring blijkt dat juist in deze periode veel glas en overig afval wordt gebracht naar de milieuparkjes en glasbakken. Hierdoor kunnen de bakken overvol raken. Wij vragen uw medewerking om zwerfafval te voorkomen. Zet het afval er nooit naast en breng het glasafval niet massaal rond de feestdagen naar de glasbak, maar spaar dit op voor na de feestdagen. Als er geen plek meer is, neem het dan mee terug. Het plaatsen van afval naast de container is niet toegestaan en kan gevaarlijk zijn. U riskeert een boete hiervoor.

In de loop van januari is er weer voldoende plek in de bakken. Verder worden de diverse milieuparkjes rondom de jaarwisseling weggehaald of afgesloten om vandalisme te voorkomen. Wij proberen de overlast te minimaliseren en treffen onder andere deze maatregelen hiervoor.

Milieustation

Rond de feestdagen zijn er twee wijzigingen van de openingstijden van het milieustation.

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Aalburg

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!