donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Woerkums Literair Café

22 december 2013
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Sinterklaas is net vertrokken, emotioneel geladen Zwarte Piet-discussies zijn voor even verstomd en de Kerstdagen staan voor de deur. Een hectische tijd waarin we druk, druk, druk zijn met winkelen, kiezen en kopen, met boodschappen doen, koken en eten en met nog veel meer.

Kom zondagmiddag 22 december naar de Diogenes Lezing in De Teerkamer en beleef hoe het anders kan. Joke Hermsen neemt ons mee naar de oude Grieken. Creativiteit ontstaat als wij loskomen van de tijd van Chronos, de kloktijd, en ons overgeven aan de tijd van Kairos, de innerlijke tijd. We worden pas mens als we over onszelf en over de wereld nadenken. Daar is tijd en rust voor nodig, maar daar hebben we ook idealen en utopische vergezichten voor nodig.

Joke Hermsen studeerde literatuur en filosofie in Amsterdam en Parijs. In 1993 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrijft over Lou Andreas-Salomé, Belle van Zuylen en Ingeborg Bachmann. Tevens deed zij onderzoek naar het gedachtengoed van Hannah Arendt, Simone Weil en Emmanuel Levinas.

De Teerkamer, Vissersdijk 35A Woudrichem.
Gratis toegang voor leden en sponsors, belangstellenden betalen € 10,-.

Volg ons op Facebook en Like onze pagina

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Schenkerij De Teerkamer

Woudrichem

www.facebook.com/WoerkumsLiterairCafe
Deel dit bericht met je vrienden!