vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Thema-avond waterkwaliteit Afgedamde Maas

Thema-avond waterkwaliteit Afgedamde Maas

16 december 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op maandagavond 16 december organiseren Rijkswaterstaat en drinkwaterbedrijf Dunea, in samenwerking met de gemeente Aalburg, een thema-avond over de waterkwaliteit van de Afgedamde Maas. De bijzondere rol van de Afgedamde Maas en de wijze waarop Rijkswaterstaat en Dunea werken aan verbetering van de waterkwaliteit staan centraal in het programma van deze bijeenkomst.

De Afgedamde Maas kent vele functies: van scheepvaartroute tot waterrecreatieplek, van leefomgeving voor vissen en organismen tot bron voor drinkwaterproductie. Om al die functies goed om elkaar af te stemmen, werken veel verschillende partijen met elkaar samen aan een goede waterkwaliteit in de Afgedamde Maas. Twee van deze partijen, Rijkswaterstaat en Dunea, organiseren op 16 december de thema-avond over de Afgedamde Maas, onder voorzitterschap van wethouder Hermen Vreugdenhil van de gemeente Aalburg.

Arjan Driesprong, directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, vertelt over de rol van Rijkswaterstaat en de werkzaamheden met het oog op het bereiken van de doelen van de Kaderrichtlijn Water. Ook gaat hij in op de conclusies van een onderzoek naar de ecologische waterkwaliteit van de Afgedamde Maas. Aansluitend komt Piet Jonker, directeur van Dunea, aan het woord over de rol van de Afgedamde Maas voor drinkwaterproductie en de wijze waarop het drinkwaterbedrijf werkt aan verdere verbetering van de waterkwaliteit.

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Experts van Dunea en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om tijdens de afsluitende interactieve sessie per thema inhoudelijke vragen te beantwoorden.

Belangstellenden zijn van harte welkom op deze thema-avond. Inloop vanaf 19.45, start van de avond om 20.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg, aan de Grote Kerkstraat 32. 

Info

Organisator:

Adres:

Rijswaterstaat

Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!