donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Uitreiken verkeerscertificaten

Uitreiken verkeerscertificaten

16 december 2013


WERKENDAM - Op maandag 16 december reiken wethouder Wim  de Jong en wethouder Peter van der Ven  verkeerscertificaten uit aan verschillende  kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Werkendam.

Zij ontvangen dit certificaat “Groen Licht” omdat zij op meerdere manieren hebben laten zien dat ze de verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen bevorderen en daar ook de ouders bij betrekken.

Werkendam zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en vergeet daarbij ook de jongste niet!

Zodra een ouder met zijn kind de deur uitgaat, nemen ze beiden immers al deel aan het verkeer. Of dat nu in de wandelwagen, op de fiets of in de auto is.

Dat betekent echter nog niet dat iedere volwassene die met kinderen op pad gaat, deze situatie ook gebruikt om kinderen op te voeden tot veilige verkeersdeelnemers.

Juist op jonge leeftijd zijn kinderen erg gevoelig voor het inslijpen van goede gewoontes en ook op heel jonge leeftijd nemen ze al veel waar, van wat er in hun omgeving gebeurt. 

Om veel ouders en opvoeders van jonge kinderen en natuurlijk de kinderen zelf  te bereiken zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven (de kindcentra) een belangrijke schakel.

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!