vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Maas!

28 november 2013
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - SinterMAAS! in schenkerij De Teerkamer.

Deze MAAS! staat  in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen een cadeau, surprise of gedicht in de zak doen. In de loop van de avond worden ze uitgedeeld en voorgelezen.

Gepresenteerd wordt een programma met interviews, muziek, humor, discussie en debat. Van, voor en door vestingbewoners en natuurlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van vesting Woudrichem.
Zoals gebruikelijk is er aandacht voor (nieuwe) vestingondernemers. Dit keer ondernemers die zich bezighouden met interieur, zoals bij De Bastille, een nieuwe brocante-zaak in de Kerkstraat. Wordt Woerkum het nieuwe Bric-à-Brac centrum van Nederland?

Inmiddels is de vesting een ware vestinggouverneur rijker. Haar naam is Sybille van Gammeren. Zij heeft hart voor de vesting en maakt zich hard voor de bewoners ervan. De vestinggouverneur wordt bevraagd door presentatoren Robert Salomons en Paula Jorritsma en door het publiek.

Ook schuift aan onze nieuwe burgemeester Arie Noordergraaf. Hij heeft al vele handen geschud, en doet dat nog eens dunnetjes over bij de kennismaking met MAAS! Natte visie Geen MAAS! zonder muziek en deze editie ook met gedichten. Het is niet voor niets een SinterMAAS! Stadsdichter Ro van Doesburg treedt op. Weliswaar niet van Woerkumse bodem, maar wel afkomstig uit de vestingstad aan de overzijde van de Merwede.

Woerkumer Weelde maakt ons deelgenoot van de plannen voor een groene vitale vesting, waarbij ook windrechten een rol spelen. Vandaar dat molenaar Thijs van Hoof aanschuift. SinterMAAS! houdt het niet droog. We blikken terug op de natte visievorming op d’n Woerkumse waterkant. Veel Woerkumse verenigingen en stichtingen hebben ideeën gespuid. Van bruggen in de havens, meer ruimte voor de rivier tot een opknapbeurt voor het Fortterrein.

SinterMAAS! Deze editie van MAAS! staat in het teken van Sinterklaas. Bezoekers kunnen een cadeau, surprise of gedicht in de zak doen. In de loop van de avond worden deze eruit gehaald, voorgelezen en uitgedeeld. Bij deze dus een oproep aan onze bezoekers: neem een cadeau, surprise of gedicht mee bestemd voor een persoon, winkel of instelling waarvan jij vindt dat deze in De Teerkamer over het voetlicht mag worden gebracht. Welkom op donderdag 28 november.

Locatie: schenkerij De Teerkamer, Vissersdijk 35 in Woudrichem. Toegang gratis. Zaal open om 19:30 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Maas!

Woudrichem

Deel dit bericht met je vrienden!