vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kunstbeschouwing door Michael Jepkes over Marc Chagall

Kunstbeschouwing door Michael Jepkes over Marc Chagall

27 november 2013


DUSSEN - Op woensdag 27 november a.s. geeft Michael Jepkes een kunstbeschouwing over het werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall. Deze beschouwing vindt plaats op het kasteel van Dussen.

De zienswijze van Marc Chagall is volstrekt eigen en demonstreert hoe de schilder de verwondering uit zijn jeugdjaren heeft weten te behouden. Zijn kleurgebruik is niet geëvenaard en zijn penseelvoering vertoont een vanzelfsprekende losheid, vrucht van een groot improvisatievermogen. Chagall is de lyricus in de vroege moderne kunst die in de vroege jaren van de twintigste eeuw te Parijs zijn beslag kreeg. Chagall doet ook zijn voordeel met de grensverleggende methoden die door Picasso, des Fauves en Expressionisten werden ontwikkeld; hij leent op kritische wijze en zet alle middelen in om zijn geschilderde dichtkunst te verrijken. Naast zijn werken op papier en doek ontwikkelde hij een bijzondere benadering van de glas-in-loodtechniek.

Michael Jepkes is geen onbekende voor de bezoekers van kasteel Dussen; hij heeft al heel wat keren met interessante beschouwingen kunstliefhebbers weten te boeien.

Met deze beschouwing over Chagall start hij een nieuwe reeks van drie.

Voor meer informatie over Michael Jepkes zie DE SITE

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

http://www.michaeljepkes.com.
Deel dit bericht met je vrienden!