dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Klassiek concert bij Zorgplein Maaswaarden

Klassiek concert bij Zorgplein Maaswaarden

23 november 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op zaterdag 23 november zal Olga van der Pennen uit Best, voor de tweede keer dit jaar, het klassieke pianoconcert verzorgen bij Zorgplein Maaswaarden, Locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg.

Olga werd geboren in Leningrad (Sint-Petersburg) in Rusland. Op haar vijfde levensjaar begon zij met pianolessen en op haar negende met componeren. Met succes legde zij de toelating tentamens af voor het Muzikale Lyceum, een vooropleiding van het befaamde Rimski–Korsakov Conservatorium. Op 17-jarige leeftijd slaagde zij daar cum laude. 
Vervolgens werd zij aangenomen op het conservatorium van St.Petersburg en studeerde compositie, piano en musicologie onder leiding van Sergei Slonimski. Op 23-jarige leeftijd slaagde zij als componist en musicoloog. 
Zij gaf les aan kinderen op de muziekschool en aan volwassenen op het Conservatorium in Sint-Petersburg. In december 1989 vestigde Olga zich in het Brabantse Best. Zij geeft privé muzieklessen aan kinderen en volwassenen, organiseert muziek seminaren en geeft lezingen. Zij is initiator van een serie concerten  “Jong voor oud”  in de verschillende zorginstellingen.

Sinds 2009 Olga is programmadirecteur van het Festival Muzikale Oktober Best (zie www.stichtingmob.nl)

Kartjes zijn van te voren te bestellen of verkrijgbaar op de avond zelf voor € 5,- inclusief 1 consumptie.
 

Info

Organisator:

Adres:

Zorgcentrum Maaswaarden

Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!