dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

16 november 2013
Van 17:00 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Op 16 november komt de Sint met zijn Pieten aan in Nederland en natuurlijk ook in Woudrichem, de Pieten zijn opvallend sportief dit jaar. Rond 17:00 uur arriveren zij op d'n Bol. Alle kinderen ontvangen het gezelschap met een lampion en samen wandelen ze met alle lampionnen in een grote stoet de vesting rond. Dit jaar geen eindfeest in ‘t Rondeel, maar een optocht met Sinterklaas en de Pieten door de vesting. De optocht gaat door de Kerkstraat, Bagijnestraat, de Rijkswal op, langs de speeltuin en dan richting de Molenstraat. Daar brengen alle kinderen samen met het jeugdorkest Kunst na Strijd de Sint bij zijn slaapplaats in het plaatselijke hotel. Hier eindigt de intocht.

Pietensportfeest in ‘t Rondeel
Zaterdag 23 november is er van 10:00 uur tot 12:00 uur voor alle kinderen vanaf 4 jaar een sportief Pietensportfeest in ’t Rondeel. De entree voor deze ochtend bedraagt € 2,- per kind. Uiteraard krijgen alle kinderen hier ook wat te drinken en wat lekkers. Van ouders wordt verwacht dat ze plaatsnemen op de tribune of in de kantine, ze kunnen vanaf hier hun kind in de gaten houden. De kinderen doen samen met de Pieten sportieve spelletjes in de sportzaal.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar is er voor Sinterklaas een kleurwedstrijd. Vanaf 11 november worden alle kleurplaten uitgedeeld bij school, psz en kinderdagverblijf. Uiteraard is de kleurplaat ook te downloaden via de website www.sinterklaaswoudrichem.nl. Lever de kleurplaat in voor 22 november op school, psz, kinderdagverblijf of Novy in Rijswijk. De winnaar krijgt persoonlijk bericht van Sinterklaas, die tevens het cadeautje aan huis komt brengen.

Sint & Piet aan huis
Nog geen genoeg van alle festiviteiten? Sint en Piet komen op verzoek ook aan huis. Voor een klein bedrag staan er een kwartier lang een aantal pieten en soms zelfs de Sint in de woonkamer.

Voor meer informatie of downloaden van de kleurplaat: Zie de site.

Lees ook het artikel...

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Sinterklaasstichting Woudrichem

Woudrichem

www.sinterklaaswoudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!