donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Lezing: De Kozakken in Werkendam

Lezing: De Kozakken in Werkendam

12 november 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WERKENDAM - In december 2013 is het precies 200 jaar geleden dat de Kozakken Werkendam bevrijdden van de Franse overheersing. In de kantine van Kozakken Boys is door Teus Verhoeven een prachtige schildering aangebracht van een Kozak aan de boorden van de rivier de Merwede. De plaatselijke voetbaltrots werd in 1935 zelfs vernoemd naar de Kozakken die in 1813 door de uiterwaarden via de stoep Werkendam bereikten.

In verband met het feit dat het twee eeuwen geleden is dat Werkendam de Kozakken leerde kennen, heeft de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. de heer Anne Aalders uit Hoogeveen uitgenodigd om te vertellen hoe dat precies in zijn werk is gegaan. Anne Aalders heeft veel studie gemaakt van de Nederlandse bevrijding door de Kozakken.

De boeiende lezing wordt op dinsdag 12 november a.s. gehouden in De Ontmoeting (Nutszaal) op de Hoogstraat en begint om 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur.

De toegang bedraagt 2,50 euro voor leden van de Historische Vereniging en 5,00 euro voor niet-leden, inclusief een kop koffie of thee.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.

Werkendam

www.historiewerkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!