vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hoe krijgen we de zorg voor elkaar

11 november 2013


ALMKERK - Hoe krijgen we de zorg voor elkaar?

Op 1 januari 2015, nog  voordat de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg de zorg voor hun inwoners samen zullen ondersteunen en aanpakken, zullen veel zorgtaken van rijk of  provincie overgaan naar de gemeente. Zal de zorg goedkoper worden? Of,mooier en beter? De zorg wordt in ieder geval meer onze zorg. Hopelijk niet alleen financieel.

Op 11 november 2013 houdt Progressief Altena een bijeenkomst over dit thema. Behalve meer algemene, informatieve inleidingen zullen er ook presentaties zijn van een aantal concrete, kleinschalige, vernieuwende projecten of praktijken die in Altena gaande zijn. Aan het project dat de mensen het meest in beweging brengt, zal de PA-bokaal worden overgedragen. De Duurzaamheidsbokaal van vorig jaar (nu in het bezit van woonservice Meander) wordt dan Zorgbokaal.

Er staan ons allen ingrijpende veranderingen in de zorg te wachten. De jeugdzorg komt geheel bij de gemeente, met als aansprekend doel deze zorg bij één instantie onder te brengen, in plaats van al die verspreide hulpinstanties nu. Dat geldt ook voor de zorg voor de ouderen en, idem dito, de chronisch zieken. Minder tehuis, meer hulp aan huis.

Info

Organisator:

Adres:

Progressief Altena

Almkerk

Deel dit bericht met je vrienden!