donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opleidingenmarkt op het Altena College

Opleidingenmarkt op het Altena College

05 november 2013
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - Het Altena College organiseert de jaarlijkse opleidingenmarkt bedoeld voor de leerlingen van 3 en 4 vmbo(t), 3 en 4 havo, 4 en 5 vwo en hun ouders. Ook de leerlingen van klas 3 en 4 van “De Schans” en hun ouders worden hiervoor uitgenodigd. Er kan worden ingetekend voor een voorlichting van

Twee verschillende opleidingen.
Ook wordt men ingepland voor een bezoek aan de algemene markt. De algemene markt is de gehele avond geopend en biedt de mogelijkheid om informatie in te winnen over andere opleidingen. Dit jaar zullen er 57 verschillende opleidingen vertegenwoordigd zijn tijdens de voorlichtingsrondes. Op de algemene markt zullen 30 verschillende scholen/instanties staan met stands waar informatie te verkrijgen is over alle opleidingen die de betreffende scholen of instanties in huis hebben. Zij bieden opleidingen op MBO, HBO en WO-niveau.

De opleidingenmarkt is een onderdeel van de begeleiding van het keuzeproces op het Altena College. De keuze voor een vervolgopleiding wordt niet alléén in het examenjaar gemaakt. Er moet gekozen worden voor een vakkenpakket, een sector of een profiel in de jaren daarvoor. Dit kan soms bepalend zijn voor de mogelijkheden die een leerling in de examenklas nog heeft. Daarom is het belangrijk al op een vroeg tijdstip informatie in te winnen. De opleidingenmarkt is daarvoor een uitstekend moment.

Ook voor ouders is dit een zinvolle avond. MBO, HBO en WO-opleidingen zitten heel anders in elkaar dan de middelbare school. Daarvan is op deze avond een klein stukje te zien.

De verwachting is dat, net als voorgaande jaren, veel mensen van de gelegenheid gebruik zullen maken om zich te laten voorlichten over de mogelijkheden van het vervolgonderwijs.

Parkeren
Omdat de parkeerplaatsen achter de school voor het grootste gedeelte zijn gereserveerd voor de voorlichters is voor de bezoekers de parkeergelegenheid beperkt.

Gezien de te verwachten drukte wordt u verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van de mogelijkheid om u af te laten zetten voor de school.

Als u toch met de auto wilt komen en de parkeerplaatsen achter de school vol zijn, willen wij u verzoeken om zelf een parkeerplaats in de omgeving van de school te zoeken en vandaar te lopen naar het schoolgebouw. Deze bezoekers wordt gevraagd daar in hun tijdsplanning rekening mee te houden.

De ingangen aan de zij- en voorkant van het gebouw zullen deze avond ook open zijn. U bent van harte welkom.

Info

Organisator:

Adres:

Altena College

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!