donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Finale Gedichtenwedstrijd

Finale Gedichtenwedstrijd

05 november 2013
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - De finale van de Nederlandstalige gedichtenwedstrijd in de bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17.

Aan de gedichtenwedstrijd hebben 119 dichters meegedaan. Het thema was: ‘Mijn mooiste gedicht’. De jury (burgemeester Carla Breuer van Werkendam, stadsdichter van Woerden Marco van der Bij en dorpsdichter van Werkendam Marcel Vaandrager) selecteerden 65 gedichten voor een gelegenheidsbundel die op 5 november te koop zal zijn. Hiertussen bevinden zich ook de 18 genomineerden en dus ook de uiteindelijke winnaars. Een spannende avond dus. De jury benadrukt dat de overige gedichten ook zeer de moeite waard waren, maar in een wedstrijd moeten er nu eenmaal keuzen worden gemaakt.   

Finale thuis live te bekijken
Op deze speciale avond worden er opnamen gemaakt door OpenWebcast.nl; een bedrijf dat zich richt op het 'live' uitzenden en registreren van cultuurevenementen die direct thuis of waar dan ook bekeken kunnen worden. Door middel van een live stream verbinding is de avond op elke laptop en computer te volgen via deze link
Marcel Vaandrager, initiatiefnemer van het dichterspodium, is erg blij dat nu ook thuis kan worden meegekeken. “Omdat de inzendingen kwamen uit het gebied tussen Groningen en diep in Frankrijk is het voor een aantal inzenders niet mogelijk om te komen”. “Maar”, vervolgt Vaandrager, ”er zelf bij zijn is natuurlijk het leukste!”

Alles voor de buurvrouw
Onder deze wat bijzondere naam treden vier dames op tijdens de finaleavond. Verhalend zingen deze dames vierstemmig a capella. De teksten gaan inhoudelijk, al dan niet met een knipoog, over wat hen bezighoudt.

Geen open podium, wel een gezellige nazit
Vanwege de finale en de voordrachten van de genomineerden zal er op 5 november geen open podium zijn. Na de prijsuitreiking hoeven de aanwezigen echter nog niet weg te gaan, want tijdens de nazit kan iedereen napraten onder het genot van een drankje of een glaasje fris.

Zie ook het artikel op Werkendam.net

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Nederlands Dichterspodium

Werkendam

www.nederlandsdichterspodium.nl
Deel dit bericht met je vrienden!