donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Dienst met De Hoop

Dienst met De Hoop

03 november 2013
Van 18:30 uur tot en met 20:00 uur

GENDEREN - Op deze zondagavond wordt in de Gereformeerde Kerk te Genderen, een dienst gehouden met meewerking van E. Smit van  De Hoop ggz, een evangelische hulpinstelling voor  verslavingsproblemen, en een ex-verslaafde.

Thema: ‘KIJK JE WEG OF BLIJF JE KIJKEN’ over seksualiteit en relaties.

Waar veel tieners tegenaan lopen is het omgaan met grenzen. Meisjes vinden het over het algemeen moeilijk hun grenzen aan te geven, zeker op lichamelijk gebied.
Jongens vinden het in het algemeen heel fijn als meisjes grenzen aangeven, omdat zij het zelf moeilijk vinden om naar grenzen te vragen en dingen te bespreken. Daarnaast hebben jongeren stevige handvatten nodig, want het is een onzeker terrein. Gods Woord bevat veel wijsheid en gaat veel dieper dan ‘Gij zult niet scheiden’ en ‘ Gemeenschap is alleen toegestaan binnen het huwelijksverbond’  Hoe kunnen we jongeren leren wat Gods bedoeling is met seksualiteit en hen helpen een gezond beeld hierover te ontwikkelen?

Na de dienst zijn er bijeenkomsten voor groep 1 / 2 VO en voor groep 3 / 4 VO en ouder. Het is een gevoelig onderwerp, maar het kan jongeren helpen wijze keuzes te maken.

Aanvang dienst 18.30 uur. Aanvang jongerenbijeenkomst 20.00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Gereformeerde kerk

Genderen

Deel dit bericht met je vrienden!