donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Dorcas Voedselactie

Dorcas Voedselactie

03 november 2013
Van zondag 03 november 2013 tot en met zondag 10 november 2013
Van 09:00 uur tot en met 18:00 uur

AALBURG - Dit jaar wordt in de week van 3 tot 10 november weer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland worden voedsel en fondsen ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika.

Ook dit jaar kunt u weer meedoen in Veen en Wijk en Aalburg in de vorm van een pakket, één of meer producten van het voedsellijstje of een gift.

In Veen kunt u een pakket afrekenen bij Koopcentrum Duijzer Groeneweg 1, ook u kunt daar zaterdag 9 november van 10.00 - 14.00 uur losse producten en giften inleveren bij de vrijwilligers.

In Wijk en Aalburg kunt u een pakket afrekenen bij Emte, Markt 67 en Buurtsuper v/d Steenhoven, Polstraat 73. Losse producten en giften kunt u zaterdag 9 november van 10.00 - 14.00 uur inleveren bij de Hervormde kerk van Aalburg, Oude Kerkstraat 19a. Voedsellijstjes zijn verkrijgbaar bij de supermarkten. Afgerekende pakketten worden door de vrijwilligers op plaats van bestemming gebracht.

Direct na de voedselactie worden de fondsen overgemaakt aan Dorcas en de verzamelde etenswaren worden naar verschillende regiocentra gebracht. Daar zorgen honderden vrijwilligers ervoor dat al het voedsel wordt gesorteerd en in pakketten wordt ingepakt. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn, gaan vrijwillige chauffeurs op pad naar Oost-Europa en Afrika om de pakketten daar af te leveren. Ze zorgen vaak zelf voor een gesponsorde vrachtwagencombinatie. De overige transportkosten worden betaald van giften.

Armoede
Er leven vandaag de dag nog steeds ruim één miljard mensen in extreme armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en komt in actie voor deze mensen. Met de Dorcas Voedselactie 2013 zamelt Dorcas van 3 tot 10 november voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Hiermee helpt Dorcas hen aan voedsel voor nu, en aan voedselzekerheid voor later. Ofwel: ’Hulp & Ontwikkeling’, zoals het logo zegt.

•    Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking.
•    Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien.

De voedselpakketten zijn bestemd voor mensen die door Dorcas worden ondersteund, onder andere ouderen uit de ‘Adopt a granny’-programma’s en gezinnen die zijn opgenomen in de Family Care’ of sociale projecten. Daarbij wordt Dorcas geholpen door de lokale partners; zij weten precies wie de hulp het meeste nodig hebben. Zo zijn wij, en bent u, ervan verzekerd dat de pakketten goed terecht komen.
In dezelfde landen als waar de voedselpakketten uitgedeeld worden, voert Dorcas ook voedselzekerheidsprojecten uit, zoals het helpen van kleine boeren om hun oogst te vergroten, het opleiden van jonge mensen in een vakgebied of het verlenen van microkredieten voor het opstarten van kleine maar eerlijke en waardevolle bedrijfjes.
Al deze projecten zijn er op gericht om mensen weer zelfstandig deel te kunnen laten nemen aan de maatschappij.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Dorcas

Wijk en Aalburg | Veen

www.dorcasvoedselactie.nl
Deel dit bericht met je vrienden!