vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nelleke Noordervliet in Teerkamer

Nelleke Noordervliet in Teerkamer

26 oktober 2013
Van 20:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Zomergast Nelleke Noordervliet versiert zaterdag 26 oktober de opening van het 21ste seizoen van het Woerkums Literair Café. Good-old Wouke van Scherrenburg twitterde een sterke vrouw en een sterke interviewer te hebben gezien gedurende drie uur tv. En met haar 556.000 kijkers.

Nelleke Noordervliet over het leven, de liefde, literatuur en de wereld in Woudrichem.

Donateurs hebben gratis toegang, evenals scholieren, belangstellenden betalen tien euro, aanvang 20.30 uur in de Teerkamer. Maakt het lezen van een goed boek gelukkig? Wis en waarachtig.
Gaat heen en lees! Donateur worden? Dat kost 30 euro per jaar.

Bel of mail Wilma Versteeg.

Noordvliet
Nelleke Noordervliet werd geboren in Rotterdam (1945), haar vader was automonteur, haar moeder huisvrouw. Ze mocht doorleren, dat was een uitzondering in die tijd, en rondde na het gymnasium de studie Nederlands aan de Universiteit van Leiden en Utrecht af.
Nelleke Noordervliet debuteerde in 1987 met Tine, het leven van Tine Douwes Dekker, de eerste vrouw van Multatuli. Ze schreef over haar katholieke opvoeding, over haar literaire helden als Albert Camus, over de sensatie om een brief uit de zestiende eeuw te vinden. De naam van de vader, een zoektocht na de val van de Berlijnse Muur, kreeg de Multatuliprijs 1994. Uit het paradijs (1998) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Nederland in de Gouden Eeuw (2003) getuigde van haar liefde voor historie. Haar laatste boek Schatplicht verscheen dit jaar. Het is een bundel essays over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

Nelleke Noordervliet is regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s. Haar optreden in Zomergasten op 4 augustus deed menigeen goed. Met scherpe pen, kracht van verbeelding en in het besef van traditie te staan schrijft ze columns voor Trouw.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Woerkums Literair café

Woudrichem

0183-304300

wilmaversteeg@hotmail.com www.facebook.com/WoerkumsLiterairCafe
Deel dit bericht met je vrienden!