donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Het Baken krijgt zonnepanelen

Het Baken krijgt zonnepanelen

18 oktober 2013
Van 10:30 uur tot en met 12:00 uur

WE Basisschool Het Baken gaat zonnepanelen plaatsen! Almkerk, maandag 14 oktober 2013 Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch U.A. (DEcAB) en het bestuur van De Stroming nodigen u uit voor het officiële startschot voor de plaatsing van het zonne-energiesysteem op het dak van Basisschool Het Baken.

Op vrijdag 18 oktober om 10.30 uur worden de eerste zonnepanelen officieel gelegd. Dit belooft een feestelijke ochtend te worden. Aanwezig zijn o.a. wethouder Prosman van Milieu en wethouder Van der Ven van Onderwijs van de gemeente Werkendam. Deze feestelijke 'legging' zal tevens plaatsvinden met de kinderen van de school.

De kinderen gaan bloembolletjes planten in de grasstrook achter de school en krijgen zelf ook een bloembolletje mee naar huis.  Installatiebedrijf de Werkendamse Verwarmings Industrie start in de herfstvakantie (21 – 25 oktober) met het plaatsen en installeren van in totaal 128 stuks zonnepanelen.

Totaal zal er naar verwachting jaarlijks zo’n 25.000 kWh opgewekt worden, goed voor zo’n 55% van de totale energiebehoefte van de basisschool. Het Baken wil meer aandacht besteden aan duurzame energie. Zelf energie opwekken is een eerste stap. Binnenkort wordt er ook binnen het lesprogramma aandacht besteed aan duurzame energie.

Basisschool Het Baken,
Koelemaaier 1 in Werkendam

Info

Organisator:

Adres:

Het Baken

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!