donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Opening Waterlinie ommetjes

17 oktober 2013
Van 13:30 uur tot en met 00:00 uur

WOUDRICHEM - Op dit moment wordt gewerkt aan een netwerk van lange en korte wandelingen door het hele Oude Hollandse Waterliniegebied. Een lang wandelpad van Gorinchem naar Bodegraven is inmiddels gerealiseerd en ook het traject van Bodegraven naar Muiden neemt vaste vormen aan. Daarnaast worden korte wandelingen uitgezet, in en rond de vestingsteden: zogenaamde waterlinie-ommetjes.

Twee van deze waterlinie-ommetjes worden op donderdagmiddag 17 oktober feestelijk geopend, te weten in Gorinchem en Woudrichem. Wethouders uit beide gemeenten verrichten de openingshandelingen, bijgestaan door manschappen van het 17deeeuwse waterlinieleger die met enkele geweersalvo’s de opening zullen bekrachtigen.

Vanaf de boulevard van Gorinchem vertrekt het gezelschap per veerboot naar Woudrichem, waar wethouder Bas de Peuter de borden in Woudrichem zal onthullen. Daarna is er een bijeenkomst in de Kruitkelder.

De Stichting Groene Hart zet zich in voor het behoud van de Oude Hollandse Waterlinie. Een bijzonder, historisch verdedigingswerk midden in het Groene Hart. Alle aandacht en geldstromen gaan al jarenlang naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nu een Rijksmonument en met een uitgebreid restauratie programma.

De Stichting Groene Hart heeft zich opgeworpen als ‘conservator’ van de Oude Hollandse Waterlinie en probeert het op velerlei manieren bij het publiek onder de aandacht brengen.

Als u de opening wilt bijwonen kunt u zich opgeven via contact@groenehart.info

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!