zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Jubileumconcert Vocaal Ensemble Cantica

Jubileumconcert Vocaal Ensemble Cantica

12 oktober 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - Alweer 25 jaar geleden startte er een koor dat wel uniek genoemd kan worden voor deze streek. . Eerst onder de naam ‘Streekcantorij voor het Land van Heusden en Altena’ en later ‘Vocaal Ensemble Cantica’. Op het repertoire stonden werken uit de kerkelijke en klassieke traditie Aan vele kerkdiensten werd meegewerkt en ook eigen concerten werden georganiseerd.

Om dit jubileum te vieren wordt op zaterdag 12 oktober in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk een concert gehouden. Op het programma staan werken van o.a. Vivaldi, Bach, Purcell en Britten. Het wordt een muzikale reis door de tijd. De eerste 3 componisten zijn van de 17de eeuw, de laatste is van de 20ste , wat natuurlijk duidelijk te merken is in de stijl van de stukken.
Tweemaal heeft Cantica een koorreis naar Engeland gemaakt om in de kathedralen van Bury St. Edmunds en Rippon haar medewerking te verlenen aan Anglicaanse kerkdiensten. De liefde voor de Engelse kerkmuziek is daar alleen nog maar gegroeid, daarom is die stijl ook ruim vertegenwoordigd in het concertprogramma.  Er zijn plannen voor een derde reis.
 
Om dit concert een feestelijk tintje mee te geven is er medewerking gevraagd van het begeleidingsorkest Cappella Maria Barbara. Arie de Bruijn begeleidt op orgel. Henk van Andel heeft al 25 jaar de touwtjes van Vocaal Ensemble Cantica stevig in handen en ook nu heeft hij de algehele leiding.
 
Het jubileumconcert vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk, op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur. Entree is 20 euro, inclusief 2 consumpties. Kaarten zijn in de kerk te koop of te bestellen bij de leden van het koor. Vriendenkringleden 17.50 euro

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Cantica vocaal ensemble

Sleeuwijk

www.cantica.org
Deel dit bericht met je vrienden!