donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Riddertoernooi

Riddertoernooi

12 oktober 2013
Van zaterdag 12 oktober 2013 tot en met zondag 13 oktober 2013
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

SLOT LOEVESTEIN: Ter gelegenheid van het 652-jarig bestaan van Slot Loevestein heeft ridder Frederic Zoon tot Egmond een riddertoernooi uitgeroepen. Op 12 en 13 oktober gaan vier ridders de strijd aan met elkaar in een spectaculair steekspel. Behalve het toernooi heeft ridder Frederic nog veel meer verrassingen in petto voor de gasten.

Het riddertoernooi is het hoogtepunt op beide dagen, als de ridders proberen hun lans op elkaar te breken in een steekspel te paard. Voor het zo ver is, kan iedereen de  voorbereidingen in het kampement volgen: de helmschouw, paarden worden gezadeld en ridders in het harnas gehesen. Daarnaast zijn er tal van leuke doorlopende activiteiten voor jong en oud: middeleeuwse muziek, zwaardvechten, ridderverhalen, goochelen, kindertoernooi met ezels, wapenschild maken, boogschieten en een gezellige middeleeuwse taveerne. Bij de ridders van de Noorderwind word je opgeleid tot ridder, in de kiddy battle kun je je kunsten tonen. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug op Slot Loevestein!

Openingstijden
Zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Herfstvakantie vol verhalen
De hele herfstvakantie van 12 tot en met 27 oktober is er van alles te doen op Slot Loevestein: workshops, spelletjes en spannende geschiedenisverhalen. Isabelle, de vrouw van ridder Dirc Loef, is terug in het kasteel en vertelt…‘Ik neem mijn taak als kasteelvrouwe heel serieus’, fluistert Isabelle de Montigny. ‘Altijd als het feest is op Slot Loevestein, zorg ik ervoor dat alles in kannen en kruiken is. Er moet van alles geregeld worden voor de gasten. Het kasteel moet er piekfijn uitzien en het tafelzilver moet blinken. Daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken. Misschien hebben we zelfs wel even tijd om een dans te oefenen, want ik ben dol op dansen.’

Informatie
Kijk voor alle informatie over de activiteiten in de herfstvakantie, veerdiensten, Riddertoernooi en online kaartverkoop op de site.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Slot Loevestein

Poederoijen

www.slotloevestein.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!