zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Saxofolk in kasteel Dussen

Saxofolk in kasteel Dussen

10 oktober 2013
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

DUSSEN - Berlage Saxophone Quartet winnaar Dutch Classical Talent Award 2013

Donderdag 10 oktober treedt om 20.00 uur in Kasteel Dussen het veelzijdige Berlage Saxophone Quartet op met hun programma Saxofolk. Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasse (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Kistin Niederstrasser (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon).

Het kwartet won al vele prijzen. In april 2013 kwam daar de Dutch Classical Talent Award bij. Na afloop van de finale, die plaatsvond in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam, kon het kwartet zich winnaar noemen van zowel de jury -, als publieksprijs. De jury roemde het Berlage Saxophone Quartet om hun ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin het zoekt naar het uiterste’.

Daarnaast is het kwartet zeer veelzijdig, met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen. Dat komt goed tot uiting in hun programma ‘SaxoFolk’. U waant zich op een Hongaars dorpsfeest, een Noorse bruiloft en in een Spaanse flamenco-bar; er is een bonte verzameling samengesteld met componisten die hun roots trouw zijn gebleven. Zoals Ligeti, Grieg, Farkas, Mussorgsky en Albeniz. Kom luisteren en laat u meenemen naar Hongarije, Noorwegen, Spanje en.....?

Reserveren bij voorkeur via het reserveringsformulier op de website www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.

Info

Organisator:

Adres:

Kasteel Dussen

Dussen

Deel dit bericht met je vrienden!