donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Jubileumconcert Excelsior

Jubileumconcert Excelsior

05 oktober 2013
Van 19:00 uur tot en met 21:30 uur

GENDEREN - In september 1933 werd Fanfare Excelsior Genderen opgericht en dat moet gevierd worden. Op 5 oktober houden wij een jubileumconcert in de gereformeerde kerk te Genderen.

Als gast hebben wij uitgenodigd de Duitse harmonie KKM Fürth uit Fürth. Zij komen met 44 muzikanten naar Genderen om met ons dit jubileumconcert klank bij te zetten. Op donderdag zullen zij aankomen en 3 dagen met ons doorbrengen in het dorpshuis. De dagindeling besteden wij door hen bekend te maken met de Nederlandse cultuur en het gezamenlijk instuderen van de muziek voor het jubileumconcert.
Ook gaan zij een bezoek brengen aan de kaasboerderij, de witte molen, de klompenmaker, de aardbeienkweker en een stadswandeling door Heusden. De dirigent Wilco Grotenboer is geëmigreerd van Nederland naar Duitsland en heeft zelf ook een aantal jaren voor Excelsior gestaan, voor hem is het als een reünie en hij verheugt zich er op weer vele bekende gezichten terug te zien.

Het jubileumconcert in de gereformeerde kerk te Genderen heeft een gemengd repertoire. Hierbij zullen te horen zijn Slagwerk en Salsagroep, opleidingsorkest en daarna het ongeveer 70 koppig gemengd Excelsior met KKM Fürth.

De entree is gratis en iedereen is van harte uitgenodigd. Voor de gemaakte kosten  zal er aan de uitgang een donatiebus staan.

Info

Organisator:

Adres:

Fanfare Excelsior

Genderen

Deel dit bericht met je vrienden!