vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dag van de Ouderen

Dag van de Ouderen

30 september 2013
Van maandag 30 september 2013 tot en met vrijdag 04 oktober 2013
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM / NIEUWENDIJK - Op of rond de datum Dag van de Ouderen (1 oktober) wordt er in de hele wereld op deze dag op verschillende wijze aandacht besteed aan de positie en leefwereld van ouderen. Ook in de gemeente Werkendam wordt er aandacht besteed aan deze bijzondere dag.

In de week van Dag van de Ouderen (maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober) wordt er vanuit alle zeven Ouderensteunpunten in de gemeente Werkendam iets extra’s gedaan voor de ouderen. Trema Welzijn organiseert in samenwerking met de vrijwilligers van de steunpunten en inlooppunten 3 in 1, in iedere kern een of meerdere gezellige momenten. Ieder steunpunt heeft gekozen voor een eigen invulling. Op een aantal locaties wordt film vertoond, kunnen er spelletjes worden gedaan en zijn diverse (foto) boeken aanwezig van Bibliotheek Altena over een aantal (nostalgische) thema’s. Een greep uit de thema’s: Oude beroepen en ambachten, Het Koningshuis, Nederlandse gewoonten en tradities, De Natuur, Het huishouden, Verliefd, verloofd, getrouwd.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • In Nieuwendijk wordt in het Steunpunt voor Ouderen (Van der Steltstraat 16-a) gedurende de week bij diverse activiteiten een traktatie bezorgd. In het Jan Biesheuvel Dijkhuis (Rijksstraatweg 109) wordt op dinsdag 1 oktober vanaf 9.30 uur een bewonersbijeenkomst georganiseerd met film over het thema “Oude Ambachten en tradities”. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee met traktatie.
  • In Sleeuwijk, wordt er in De Klimroos (Egelantierpad 31) op dinsdagochtend 1 oktober vanaf 10.00 uur ook een koffieochtend met samenzijn voor de bewoners en een traktatie georganiseerd. Introducés zijn welkom.
  • In Dussen wordt op dinsdag 1 oktober vanaf 10.00 uur een samenzijn gehouden met ook film, spel en traktatie voor alle ouderen van Dussen. Vanaf 10.00 uur is men van harte welkom in De Molenwiek (Wilhelminaplantsoen 1) om samen met de bewoners van De Molenwiek naar een film te kijken of naar keuze een bordspel te spelen.
  • In Werkendam wordt op woensdagochtend 2 oktober in De Erker (Erker 1-a) vanaf 10.00 uur voor bewoners van De Erker en De Elzengriend een gezellige bijeenkomst gehouden waarbij film wordt vertoond op een groot projectiescherm. En in woonzorgcentrum d’Altenaer wordt op donderdag 3 oktober vanaf 10.00 uur een gezellig samenzijn gehouden voor de bewoners, ook met film en traktatie.
  • In Hank wordt in De Dotter (in ’t Rietwerf 1) de gehele donderdag 3 oktober aandacht besteed aan Dag van de Ouderen. Van 10.00 – 11.30 is er eerst voor de bewoners (met introducé) en ouderen uit Hank een bijeenkomst met film, spel en traktatie en ’s middags wordt er die dag tijdens de gebruikelijke soosactiviteit van Activiteitenvereniging De Dotter ook op wat lekkers getrakteerd.

Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met Trema Welzijn, Stephanie Massa of Mirjam Busser.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Trema Welzijn

Werkendam

(0183) 40 84 44

stephanie.massa@trema.org
Deel dit bericht met je vrienden!