dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Opfriscursus rijvaardigheid ouderen

Opfriscursus rijvaardigheid ouderen

24 september 2013


AALBURG - Het wordt op de weg almaar drukker en de verkeersregels veranderen regelmatig. Daarnaast nemen, met het stijgen van de jaren, ons gezichtsvermogen, gehoor, reactievermogen en concentratievermogen af.

Hierdoor wordt het voor oudere automobilisten moeilijker om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer.

Bent u 55 jaar of ouder en rijdt u zelf actief met een auto of brommobiel? Dan heeft u de mogelijkheid om binnenkort mee te doen aan een cursus om uw rijvaardigheid en kennis van de verkeersregels op te frissen.

Wat houdt deze cursus in?

U krijgt informatie over de (veranderde) verkeersregels en -tekens en actuele verkeersonderwerpen. Ook wordt er een gehoortest, een ogentest en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u bovendien, in uw eigen auto of brommobiel, een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de, vaak ongemerkt, ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren. Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname en een prachtig naslagwerk zodat u de theorie nog eens kunt nalezen.

Voor alle duidelijkheid, DE RIJTEST IS GEEN EXAMEN! De cursus heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs! De enige doelstelling van deze cursus is: senioren in het verkeer zo lang mogelijk veilig mobiel te houden.

Wie organiseert de cursus?

De organisatie van de cursus is in handen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Altena, in samenwerking met de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Voor wie is de cursus bestemd?

Iedere belangstellende van 55 jaar en ouder, die zelf actief met een brommobiel of (met een geldig rijbewijs) met een auto rijdt, kan meedoen aan de cursus.

Wanneer en waar vindt de cursus plaats?

De cursus wordt gehouden op dinsdag 24 september 2013, in d’Alburcht, Perzikstraat 14a, Wijk en Aalburg. De cursus duurt een halve dag, dus: of ’s morgens of ’s middags.

Hoe schrijft u zich in voor de cursus?

U kunt zich opgeven bij Wim van der Kolk van VVN afdeling Altena, telefonisch of via de e-mail. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0416-351805 of mobiel 06-22160717. Het e-mailadres is wimvdkolk@hetnet.nl. Wilt u zich uiterlijk 13 september aanmelden?

Wat zijn de kosten?

Uw eigen bijdrage is 15,00. Na uw aanmelding ontvangt u schriftelijk bericht van VVN. Hierin staat ook de wijze van betaling van uw eigen bijdrage aangegeven. De kostprijs is ongeveer € 70,00 per persoon. Het verschil wordt gesubsidieerd door de overheid.

Tot slot
Een cursist zei eens tegen de organisatoren en wij citeren: ‘Ik kom elk jaar. Zo’n persoonlijke APK-keuring is een goede zaak en ik heb er heel veel van geleerd. Op deze manier kan ik nog heel lang veilig aan het verkeer deelnemen!’

Info

Organisator:

Adres:

Veilig Verkeer Altena

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!