donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Orgelconcert door orgelleerlingen

Orgelconcert door orgelleerlingen

21 september 2013
Van 20:00 uur tot en met 22:30 uur

VEEN - Orgelleerlingenconcert in de Hervormde kerk aan de Grotestraat in Veen door kerkorgelleerlingen van Gijsbert Lekkerkerker op het grote Pels en Van Leeuwen-orgel

De deelnemende organisten uit Veen zijn Henriëtte Koelewijn, Arnoud Vos en Arie Vos, uit Werkendam Jan Willem Lepoeter en Aad van der Meer, uit de Bommelerwaard ds. Leo van Rees en uit Waspik Maarten van Kapel. Zij bespelen het magnifieke en imposante Pels en Van Leeuwen orgel uit 2001 met 35 registers en 2000 orgelpijpen waarop men alles spelen kan van Bach t/m Cor Kee. De organisten spelen muziek van Adams, Bach, Pachelbel (de canon), Dubois (de Toccata), Franck (Andantino), Mulder (Psalm 48) en Wildeman (Psalm 146).

De jonge talentvolle leerling Maarten van Kapel maakt in dit concert zijn debuut. Hij volgde 7 jaar geleden piano lessen bij de pianiste Anja Wolterink en begon 4 jaar geleden met orgellessen in de Herv. kerk van Veen bij de organist Gijsbert Lekkerkerker. Het pijporgel boeit Maarten, hij zegt “het is een veelzijdig muziekinstrument waarmee je alle kanten op kunt, van machtige volle akkoorden en ook rustige kerkmuziek klinkt altijd goed, zoals de muziek van Bach en van de Franse romantische componisten Franck en Widor”. Ook in het improviseren over een gezang met een koraal en 6 verschillende variaties heeft Maarten veel plezier. Hij is sinds vorig jaar kerkorganist in de hervormde kerken van Waspik en Bezooijen, waar hij met veel plezier de kerkdiensten van orgelspel voorziet. Het doel van Maarten is het orgel beter te gaan bespelen in de kerkdiensten en hij wil later ook orgelconcerten geven. Orgelkennissen zijn Hanno Hommel en Dick Storm, waarmee hij regelmatig orgels bezoekt. De muzikaliteit heeft hij van zijn moeder, die piano speelt, terwijl zijn zus Mienke dwarsfluit speelt; een muzikale familie staat rondom hem. Hij bezoekt het Willem van Oranje College in Waalrijk met de VWO opleiding economie en maatschappij.

Het leerlingenconcert in de Herv. kerk van Veen belooft een mooie orgelavond te worden.
 

De toegang tot het orgelleerlingenconcert is euro 5,00 en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Gijsbert Lekkerkerk

Veen

0348 444 780

www.gijsbertlekkerkerker.nl
Deel dit bericht met je vrienden!