vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bach Motetten

Bach Motetten

21 september 2013
Van 16:00 uur tot en met 18:30 uur

WOUDRICHEM - Voor wie wil kan genieten van een nieuwe luisterervaring:  de uitvoering van 5 Bach motetten in een enkelvoudige bezetting. Cantus, een nieuwe groep onder leiding van Sietse van Wijgerden, zal de motetten uitvoeren in een concert waarin deze afgewisseld worden met werken voor gamba en orgel. De professionele sopraan Tanja Obalski zingt mee, naast amateurzangers op topniveau.
 
Toegang €7,50 (tot 18 jaar €3,- / tot 12 jaar gratis)
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds van Anja en Jan Wagner.
 
De Bach motetten behoren tot het hoogtepunt van de westerse polyfonie in dit genre, ieder motet is uniek en laten veel momenten van tekstuitbeelding horen.
 
De nieuwe groep Cantus is van wisselende samenstelling, doel is in een kleine bezetting met één persoon per partij vooral werken uit de gehele barok uit te voeren. Het motto is: hoe kleiner de groep, hoe actiever. Musici worden zo gedwongen om zelfstandig te zingen, en zich geheel af te stemmen op de anderen. Het gevolg is een extra transparante klank. De groep is een mix van professionals en amateurs die op het hoogste niveau zingen. Het kistorgel wordt bespeeld door Andre Poortvliet, Gambiste is Annelies Poortvliet.
 
Het eerste concert door Cantus is uitgevoerd in de St. Jan in Gouda en bestond uit werken uit de vroeg-barok.
 
Het programma is als volgt:
Sinfonia 13 in a BWV 799; Fürchte dich nicht, ich bin bei dir, BWV 228; Sonate in G, BWV 1021, deel 3: Largo; Jesu, meine Freude, BWV 227, Jesu, meine Freude BWV 753; Der Geist hilft unsrer Schwachtheit auf, BWV 226; Sonate in G, BWV 1021, deel 1: Adagio; Komm, Jesu, komm, BWV 229; Sinfonia 11 in g, BWV 797; Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225. 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Cantus

Woudrichem

www.sietsevanwijgerden.com
Deel dit bericht met je vrienden!