dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Ontbijten in de Biesbosch

31 augustus 2013
Van zaterdag 31 augustus 2013 tot en met zondag 08 september 2013
Van 07:00 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM DRIMMELEN: Staatsbosbeheer organiseert een tweetal vaarttochten in en rond Nationaal park de Biesbosch. De tochten vertrekken in de vroege ochtend en er wordt gestart met een ontbijtbuffet op zaterdag 31 augustus en zondag 8 september.

De nazomer en de Biesbosch staan garant voor pleisterende visarenden. Het is dan ook een traditie geworden dat de boswachters van Staatsbosbeheer vaartochten organiseren om op zoek te gaan naar deze imposante roofvogels. Naast visarenden zal er ook gelet worden op de vaste bewoners van het Nationaal park: zeearenden. Deze roofvogels met een spanwijdte van 2,5 meter hebben ook dit jaar weer succesvol gebroed in de Biesbosch en brachten 2 jongen groot. In de maand augustus werden er maar liefst 7 verschillende zeearenden waargenomen in het zoetwatergetijdengebied.

Vanaf 7.00 uur bent u van harte welkom in het Biesbosch bezoekerscentrum Drimmelen. Om 7.30 uur gooien we de trossen los. U wordt ontvangen door de boswachters met een kopje koffie/thee. Rond de klok van 8.00 uur serveren we een ontbijtbuffet. We zullen tijdens de vaartocht oa een kijkje nemen bij de Zuiderklip, Hollands Diep, Tongplaat en polder Maltha. Omstreeks 12.00 uur meren we weer aan in Drimmelen.

Kosten voor de tocht bedragen 30 euro per persoon inclusief koffie/thee en ontbijt. Aanmelden kan via de site.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Staatsbosbeheer

Werkendam/Drimmelen

www.zilvermeeuw.nl/visarend
Deel dit bericht met je vrienden!