donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ouderavond BS Oudendijk

27 juni 2013


OUDENDIJK -  School en ouders maken samen onderwijs. Als ouders betrokken zijn bij hun kind is er een positief effect op de leerprestaties. Daarom organiseren wij op donderdag 27 juni a.s van 20.00 tot 22.00 uur de ouderavond Betere prestaties door ouderbetrokkenheid.

Ouderbetrokkenheid is niet alleen iets wat wij als school belangrijk vinden, maar is ook een belangrijk aandachtspunt van de overheid. Er wordt van scholen verwacht dat zij dit goed georganiseerd hebben op basis van ontwikkeld beleid.

Tijdens de ouderavond krijgt u tips hoe u de ontwikkeling van uw kind thuis kunt stimuleren en hoe u het onderwijs kunt ondersteunen. Hoe kunt u bijvoorbeeld helpen bij het leren lezen en rekenen? Ouderbetrokkenheid is niet ingewikkeld, maar wel een essentieel onderdeel van de gehele ontwikkeling van uw kind. Omdat wij, leerkrachten en ouders, dit samen moeten doen, vinden wij uw inbreng in hoe wij ouderbetrokkenheid vorm kunnen geven, uitermate belangrijk. Wij horen tijdens de avond onder andere graag uw ideeën over hoe wij u kunnen helpen uw kind thuis te ondersteunen.

De avond wordt verzorgd door de LOBO, een belangenvereniging voor ouders met schoolgaande kinderen, in samenwerking met de MR, de OR en het team.

Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:

        20.00-21.00 uur presentatie over ouderbetrokkenheid door Petra Overbeek, beleidsadviseur bij         LOBO

        21.00-21.15 uur pauze

        21.15-21.45 uur discussie in groepen onder leiding van leerkrachten

        21.45-22.00 uur plenaire terugkoppeling, vervolgafspraken en afsluiting.

Voor de discussie in groepen hebben we gekozen voor de volgende onderwerpen: school-/ouderovereenkomst, zelfstandigheid van kinderen en de inzet die school van ouders mag vragen en de begeleiding die school ouders daarbij geeft.

Info

Organisator:

Adres:

BS Oudendijk

Oudendijk

Deel dit bericht met je vrienden!