vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Culinaire workshop “50 tinten Knoflook”

22 juni 2013
Van 17:00 uur tot en met 22:00 uur

WOUDRICHEM - Bij Kookstudio ‘Heerlijk en Eerlijk’ kunnen hobbykoks, foodies en culinaire liefhebbers hun hart weer ophalen want op zaterdag 22 juni wordt een unieke workshop rond veelzijdige verse knoflook georganiseerd.

Al eeuwen lang mag knoflook zich in een grote belangstelling verheugen. De bijbel en de koran maken melding van de heilzame werking van dit kruid. De Egyptenaren en oude Grieken aten het ter verheldering van de geest en ter versterking van de mannelijkheid.

In de culinaire keuken speelt knoflook eveneens een belangrijke rol. Vooral verse knoflook. Volgens topchefs zoals Jonny Boer en Herman den Blijker komt de beste verse knoflook niet uit Frankrijk of Italië maar juist uit ons land! Uit de Noord Hollandse Beemster om precies te zijn. In samenwerking met Bresc uit Sleeuwijk heeft de kookstudio een origineel en culinair vijf gangen menu ontwikkelt waarbinnen de veelzijdigheid van de verse Beemster knoflook centraal staat. Bresc heeft ruim twintig jaar ervaring in het verwerken van verse kruiden als grondstof bij hun escargots en kruidenboter. Kruidenpurees bepalen nu het assortiment van Bresc en een hoofdrol is weggelegd voor knoflook.

Onder enthousiaste begeleiding van een deskundige Chef bereiden de deelnemers de vijfgangen in de ‘mise en place’, om het daarna gezamenlijk op te eten. Onder het genot van passende wijnen kunnen de deelnemers de bereikte resultaten met de deskundigen doornemen.
Na afloop krijgen de deelnemers een schitterend digitaal receptenboek toegezonden met foto’s en recepten van hun workshop. Natuurlijk krijgen ze ook nog wat knoflookproducten mee naar huis.

De workshop wordt op zaterdag 22 juni gehouden.
Aanvang 17:00 uur en deelname kost € 69,50 all-inclusive.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kookstudio Heerlijk en Eerlijk te Woudrichem

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk

Woudrichem

0183 - 76 34 34

informeer@kookstudioheerlijkeneerlijk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!